Nyugdíjas kántorok 11. találkozója

0
1040

Immár tizenegyedik alkalommal találkoztak a nyugalmazott kántorok a Szentegyházasfalu melletti Majzosban. Geréd Vilmos kántor-karnagy évente megszervezi a hálaadó szentmisével egybekötött kántortalálkozót.


A nyugdíjas kántorok fontosnak tartják, hogy évente találkozni tudjanak, hisz egyre kevesebben vannak, akik el tudnak jönni erre az alkalomra. Az idei találkozó szentmiséjének főcelebránsa a 80. életévében járó Tamás József nyugalmazott segédpüspök volt, akit a kántorok nevében a házigazda köszöntött. Felelevenítette a püspök életének jeles eseményeit és ahhoz kapcsolódó helyszíneket, számos további boldog esztendőt kívánva neki .
Kerekes László segédpüspök is együtt ünnepelt és adott hálát az egybegyűlt nyugdíjas kántorokkal. Prédikációjában köszöntötte az idén kerek évfordulót ünneplő püspököt, majd a barátság fontosságáról és jellegéről, Jézus velünk kötött barátságáról beszélt. Az evangéliumban a barátság az elfogadó szeretetet, az áldozatot és a szolgálatot jelenti. A 18 kántor mellett Gábor Zoltán csíkszépvízi plébános is jelen volt a találkozón.


Nagykászonból, Oroszhegyről, Gyergyóújfaluból, Máréfalváról, Székelyudvarhelyről, Maroshévízről, Székelyszenttamásról, Szárhegyről, Csíkszentmártonból, Nyárádköszvényesről, Gyimesbükkből, Csíkcsicsóból, Gyimesközéplokról, Csíkszentsimonból, Csatószegről, Nagytusnádról és Csomortánból érkeztek a nyugdíjas kántorok, akik elmondásuk szerint közösen imádkozni, nosztalgiázni járnak vissza évről évre a találkozóra. Számukra ez a találkozási alkalom az együtt éneklésen túl hálaadás a hosszú kántori szolgálatért, illetve megemlékezés elhunyt pályatársaikról.
Az ebéd után közös éneklésbe kezdtek a jelenlévők, felelevenítve pályafutásuk egy-egy pillanatát.