A CSIT és a Nézőpont szervezői találkoztak

0
508
Szervezői hétvége. Fotók: a szervező csapat

A CSIT és Nézőpont szervezői nagy várakozással voltak a június 21–23. közötti hétvége iránt, ugyanis erre a hétvégére volt kitűzve a szervezői hétvége, ahol végre élőben is tervezhettek, szervezhettek, nem csak az online platformok nyújtotta felületeken. A szelterszfürdői Boldog Özséb Ifjúsági Házban találkoztak a szervezők.

Szeptember óta mozgolódik, formálódik a 2024-es CSIT és Nézőpont. Tervek, álmok, emberek szegődtek ezalatt az idő alatt a főszervezők mellé. Elköteleződtek és munkának láttak, mikor látványosan, mikor csendes imával formálták a rendezvényeket, mialatt szolgálatra szólítottak meg egyre több embert. Ezek az emberek közössége egy-egy szép szervező csapattá nőtt, így erre a hétvégére célul tűzték ki, hogy találkozzanak és a sok párhuzamos szálból egy olyan egységes fonalat szőjenek, ami Istennek is tetsző.
A hétvége során kezdetben játékosan hangolódtunk egymásra, rajzban, írásban, beszélgetésekben, ölelésekben, majd szentségimádással zártuk a napunkat.

Szombaton, a jó Isten szeretetében fürdőzve, imával kezdtünk, és ebből erőt merítve, nekiláttunk az egész napos szervezkedésnek. A CSIT és Nézőpont csapata külön helyszíneken kezdte el a munkát, amit alapos átgondolások, célkitűzések előztek meg, így határozott irányokba indultunk ki-ki a maga csapatával. Ebédre újra összegyűltünk és a sok gondolkodás után kicsit felszusszantunk, hogy szünet után újult erővel nekiláthassunk a terveink megvalósításának. Így teltek észrevétlenül az órák, a csapatok hol összefogva, hol külön-külön munkálkodtak. 

Estére mindenki elfáradt, így az esti ima után mindenki a saját módján töltődött. Vasárnap imával kezdtük a napot, majd rövid tevékenykedés után szentmisére gyűltünk. Mindezek után nyakunkba vettük az utat, ki rövidebbet, ki hosszabbat, és a találkozás reményében elbúcsúztunk.

Hogy mit adott nekünk ez a hétvége, azt a résztvevői pár szóban összefoglalták a teljesség igénye nélkül: Isten szeretetét, zseniális embereket, motiváltságot, szabadságot, a zene örömét, reménységet, megnyugvást, békét, lelkesedést, lendületet, fejlődést, társakat.

Kristály Veronika