Isten gyógyít, az orvos kezel – Csókay András idegsebész professzor Kézdivásárhelyen

0
1759

Dr. Csókay András idegsebész, világhírű professzor május 26-án, csütörtökön este tartott előadást a kantai Szentháromság-templomban.

A zsúfolásig megtelt templomban Vargha Béla főesperes-plébános köszöntötte Csókay Andrást, aki Megbocsátás Jézus imával, a derűs ellenségszeretet címmel tartott előadást.

Az idegsebész előadásában kiemelte: ,,az orvos kezel, azonban csak Isten gyógyít”, ezért nagyon fontos, hogy hogyan jelenik meg Jézus a mindennapokban. Mindezt személyes és szakmai példákkal érzékeltette. Az előadás kapcsán szó esett a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásaról is, amelyben Isten gondviselése és jelenléte kézzel foghatóan jelen volt. Továbbá a szenvedés teremtő energiájáról is hallhattak a résztvevők, ennek kapcsán Csókay András megosztotta 10 éves kisfia halálának körülményeit, hogy miként hibáztatta önmagát, mennyi belső munka kellett ahhoz, hogy meg tudjon bocsátani és miként hajolt hozzá Isten és segítette át a nehézségeken. A professzor kiemelte: ,,Ha közel vagyunk Istenhez, akkor boldogabbak, örömtelibbek leszünk”

Az előadás során szóba került a nigériai missziója, amelyre Međugorje hatására vállalkozott. Eddig összesen kilenc misszióban vett részt, amelyhez 128 beteg gyógyítása kötődik. Csókay három erőforrást emelt ki előadásában, amely egyfajta háromlábú székként van jelen életben: a Jézus-ima, a szakmaiság és a háttérima.

Az előadás végén Vargha Béla főesperes-plébános megköszönte az Csókay professzornak az előadást. A találkozó végén lehetőség volt a beszélgetésre, könyvvásárlásra és dedikálásra is.

Köszönet Mátis Juditnak, aki oroszlánrészt vállalt abban, hogy Csókay András Kézdivásárhelyre is elátogatott.

Kantai Szentháromság Plébánia

Fotó: Olasz Béla