Októberi rendezvények Sepsiszentgyörgyön

0
53

Sepsiszentgyörgyön a Krisztus király-templomban és plébánián pezseg az élet, kórustalálkozó, hittanosok előadása, gyermekmise: a hangulatos fényképek betekintést engednek a plébániai életbe.

Ökumenikus kórustalálkozó

Színvonalas zenei élményt nyújtott a XXIII. Ökumenikus Kórustalálkozó. A Laudate kamarakórus meghívására a város felekezeti és világi kórusai mellett Kézdivásárhelyről, Csíksomlyóról és Brassóból is megérkeztek a hagyománnyá lett rendezvény rendszeres fellépői: a kantai Szentháromság-templom kórusa, a csíksomlyói kegytemplom kórusa, a szemerjai református dalárda, a Kriza János unitárius dalárda, a kézdivásárhelyi Cantus Kamarakórus, a brassó-belvárosi Szent Péter és Pál Apostolok templomának kórusa és a helyi Pro Musica kamarakórus.

A színes programot, amely megörvendeztette a hallgatóságot, a Vox Caelestis Orgonaegyesület és a Laudate kamarakórus szervezte. A rendezvényt támogatta Sepsiszentgyörgy Város Tanácsa, Kovászna Megye Tanácsa, Bertis KFT és a T3 Kiadó.

Előtérben a gyermekek

Az októberi gyermekmise nemcsak a gyerekeket szólította meg, hanem az időseket és nagyszülőket is. Őket ajándékozták meg a hittanosok történetekkel, versekkel, őszinte szívükkel.

A műsor után a nagyszülőkért imádkoztak, hálát adtak Istennek életükért, imáikért. Isten éltesse az időseket, a nagyszülőket!

Fotó: Kotró-Kosztándi László

Forrás: Krisztus király-plébánia, Sepsiszentgyörgy