Isten ajándéka a család – egyházmegyei családtalálkozót tartottak Nagyváradon

0
38
Fotók: a nagyváradi egyházmegye Facebook-oldala

Ünnep a családban témával szervezte meg a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség az egyházmegyei családtalálkozót október 12-én, szombaton.

Böcskei László megyés püspök szentmisét mutatott be a székesegyházban, amelyben biztató, gondoskodó szavaival megerősítette a családok hivatását.

Tóth Attila Levente margittai plébános, a találkozó szervezője buzdításában kiemelte, hogy mennyire fontos Istentől kapott ajándék a család, amely értéket óvni, védeni, táplálni kell. A hívek bekapcsolódhattak a családok egységéért, a házastársi hűségért, a gyermekek Isten akarata szerinti fejlődéséért végzett közös imába.

Nagy hangsúlyt kapott az ünnep megélésének fontossága az egyházmegye családjaiban. Szolomájer Sándor nagykárolyi plébános, illetve Schaff Kálmán és Panni debreceni házaspár előadása az életükből átszőtt ünnepek pillanataival gazdagította a résztvevő párokat. A jelen lévő házaspárok ezt követően egy finom kávé mellett egymásra figyelve, minőségi időt ajándékozhattak egymásnak a püspöki palotában.

Forrás: a nagyváradi egyházmegye Facebook-oldala