A csapatépítő, ahol mindenki nyert

0
61

Negyedik alkalommal szervezték meg a csapatépítő hétvégét a szetmári egyházmegye ifjúsági irodájának munkatársai 15–25 éves fiatalok számára Nagyszokondon. A rendezvényre október 4. és 6. között került sor, amire a szatmári egyházmegye tizennégy plébániájáról harminchárom fiatal jelentkezett.

A résztvevők között voltak visszatérők, akik rendelkeztek némi gyakorlattal, tapasztalattal, mások első alkalommal vállalkoztak a kalandos hétvége minden kihívására. Vonzó volt a csapatépítő a vallásukat kevésbé gyakorló kamaszoknak és a plébánián aktívan tevékenykedő fiataloknak egyaránt. A változatos feladatok leleményességet, ügyességet, pontosságot, egymásra figyelést, összedolgozást igényeltek. Sokakat az elért pontszámok, a jó teljesítmény motivált, másoknak a vidám társaság, a felszabadult hangulat jelentette a legnagyobb értéket. A közösen megélt örömök, küzdelmek, sikerek, kudarcok közelebb segítették a csapattársakat egymáshoz, barátságok szövődtek, illetve mélyültek a kapcsolatok a hétvége alatt.

A nagykörös megosztások visszajelzései, a kiértékelések új szempontokkal, támpontokkal gazdagították a résztvevőket és a szervezőket egyaránt. Az imaidők csendes perceiben és a szentmisék homíliáiban a fiatalok megerősítést kaptak értékességükben, jelenlétük fontosságában. A program végén a résztvevők örömteli élményekkel, közösségi tapasztalatokkal, új ismeretekkel térhettek haza otthonaikba.

Kép és szöveg: szatmári egyházmegye