Levél magamhoz – felolvasószínházi előadás készül tinédzserek rejtettnek hitt érzéseiből

0
21
Fotó: Gyulafehérvári Caritas

A Gyulafehérvári Caritas Fiatalok a változásért projektjének marosvásárhelyi csapata bemutatja a Levél magamhoz című felolvasószínházi előadását, amelyre a Közösségépítők konferenciájának keretében kerül sor a székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncerttermében, a Tamási Áron utca 15. szám alatt október 8-án, 12 óra 45 perces kezdettel.

Az előadás eltérő családi hátterű középiskolásokáltal írt hiány-monológokra és levelekre alapoz, amelyeket a fiatalok Szabó Róbert Csaba írói műhelyén alkottak. A tinédzserek az írás folyamata révén szembesültek mélyen rejtettnek hitt sérelmeikkel, amelyeknek felszínre törő ereje belesajgott egész alkotómunkájukba. Benső tartalmaik papírra vetése segített nekik abban is, hogy tisztábban lássák önmagukat, álmaikat és vágyaikat. Szövegeiket a Marosvásárhelyi Művészeti Főgimnázium tizenegyedikes színészosztályának tanulói fogják előadni felolvasószínházi formában.

A produkció létrejöttében közreműködtek: Bojoievschi Éva és Székely Áron ifjúsági mentorok, Szabó Róbert Csaba író, forgatókönyvíró, valamint Barabási Tivadar, a Marosvásárhelyi Művészeti Főgimnázium tizenegyedikes színészosztályának vezető tanára. A projektről bővebben ITT tájékozódhatnak. A konferencia leírása ITT található.

Forrás: Közlemény/Gyulafehérvári Caritas