Hálaadás Szent Gellért ünnepén

0
71

Már 31 éve, hogy a Szent Gellért-búcsú jelenti a szent nevét viselő alapítvány nagy családjának – alkalmazottainak, gyermekeknek, fiataloknak és idősebbeknek, fogyatékkal élőknek egyaránt – a hálaadás napját. A szelterszi Szent Gellért Rehabilitációs és Rekreációs háznál tartott búcsúünnepen szeptember 21-én kérte a Szent Gellért Alapítvány csapata Isten áldását a következő évükre.

Tamás József nyugalmazott segédpüspök prédikációjában a szavakról, a példáról és a szeretetről beszélt, mint a nevelés kulcsairól. Ezek az értékek vezetnek bennünket is, Szent Gellért-eseket mindennapi szolgálatunkban. Gyermekek, fiatalok, fogyatékkal élők, idősek – egy nagy család vagyunk! Harmincegy éve, a Szent Gellért-búcsú jelenti számunkra a hálaadás napját, amikor védenceinkkel, támogatóinkkal, vendégeinkkel és minden jelen lévő jóakaratú emberrel, szentmisével és agapéval ünnepelünk.

Köszönjük Tamás József nyugalmazott segédpüspöknek, a jelen lévő lelkipásztoroknak a szolgálatukat, önkénteseinknek a segítséget. A gyönyörű napsütésben bemutatott szentmise élményével, lelkileg és testileg „jóllakottan”, térhettünk vissza otthonainkba.

Mi, Szent Gellért-esek a „jó csapat vagyunk” érzésével térünk vissza a mindennapi szolgálatunkhoz. Kérjük Isten áldását az elkövetkezendő évünkre. „Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudománynál”.

György Ida
Forrás: Szent Gellért Alapítvány Facebook-oldala

MEGOSZTÁS