Ferenc pápa együttérez az áradások sújtotta közép-európai országok lakóival

0
20

A szeptember 18-i katekézis végén, a felhívások sorában a szentatya megemlékezett azokról a súlyos problémákról és tragédiákról is, amelyek térségünket sújtják a Boris nevű ciklon okozta esőzések következtében.

„Az elmúlt napokban heves, özönvízszerű esőzések sújtották Közép- és Kelet-Európát, melyek emberéleteket is követeltek, többen eltűntek, és jelentős károk keletkeztek. Különösen is tragikus következményekkel jártak az áradások Ausztriában, Romániában, a Cseh Köztársaságban és Lengyelországban. Minden érintettet biztosítok közelségemről, és különösen is imádkozom az áldozatokért és családjukért. Hálámat és bátorításomat fejezem ki a helyi katolikus és más szervezeteknek, közösségeknek, önkénteseiknek, amiért segítséget és támogatást nyújtanak” – fogalmazott Ferenc pápa a szokásos szerdai katekézis végén.

*

„A lengyelországi Wrocławban versenyt futnak az idővel, hogy a rohamosan emelkedő vízszint ellenére megvédjék a várost az áradástól. A bécsi kormány bejelentette, hogy a következő években legalább egy milliárd eurót fognak költeni az árvízi töltések és egyéb védművek megerősítésére” – írta az Infostart híroldal legfrissebb cikkében, melyben az áradásokról számol be. Ez idáig legalább 21 halálos áldozatról tudunk, de ez a szám még növekedhet; emellett jelentősek az anyagi károk. Románia két délkeleti megyéjében 6500 ház rongálódott meg a Reuters hírügynökség értesülései szerint.

Fotó: Vatican Media

(vn) / Magyar Kurír

MEGOSZTÁS