Molnár Sándor-emlékzarándoklat

0
110

Az Erdélyi Mária Út Egyesület Molnár Sándor-emlékzarándoklatot szervez szeptember 21-én, szombaton, reggel 9 és délután 16 óra között. A zarándoklattal az egyesület tiszteletét fejezi ki alapító tagja és volt vezetője iránt.

A zarándoklat tervezett útvonala: Fügés-tető (Gyimesi-hágó) — széphavasi Szentlélek-kápolna — Szépvíz (13 km). Az emlékzarándoklat pontos részletei: 8:30 Gyülekező a Fügés-tetőn (Szépvízről mikrobusszal felszállítják a sofőröket az indulóponthoz).

9 Gyalogos zarándoklat indítása a Fügés-tetőtől (Gyimesi-hágótól) a széphavasi kápolnához. Táv 3,5 km, menetidő max. 1,5 óra. A zarándoklatvezető: Bogya Zoltán, az Erdélyi Mária Út Egyesület kolozsvári fiókszervezetének elnöke.

10:30-12 Szentmise és emlékfa ültetése a széphavasi Szentlélek-kápolnánál. A szentmisét Főcze Imre Bonaventura testvér celebrálja.

12-14:30 A gyalogos zarándoklat folytatása a széphavasi Szentlélek-kápolnától Szépvízre. Táv 9 km, menetidő 2 óra.

15 A zarándoklat közös lezárása Szépvízen, a helyi művelődési háznál.

16 Alternatív program: a Székely Határőr Emlékközpont és az örmény emlékház megtekintése.

A részvételhez szükséges a megfelelő túrafelszerelés, étkezés a pihenőhelyeken, saját, otthonról hozott úti csomagból!

Regisztráció és bejelentkezés ITT. Kapcsolat: +40 728 830 750, +40 741 590 131, info@mariaut.ro. Főszervező az Erdélyi Mária Út Egyesület, partnerek: Csíkszéki EKE, ADI Harghita, Kárpát Gyepű Egyesület, Szépvíz Önkormányzata, Székely Határőr Emlékközpont, Hargita megye Tanácsának Hegyi és Barlangimentő Közszolgálata, Széphavas Egyesület, Hazajáró.