Esőben, vasparipán, közösségben – motorosok zarándokoltak Máriaradnára

0
146

A temesvár-erzsébetvárosi plébánia és a szalvatoriánus rend szeptember közepén szervezte meg a motorosok máriaradnai zarándoklatát. A szombati program eredeti tervek szerint úgy nézett ki, hogy reggel 9 órakor a plébániatemplom parkolójában találkoznak a résztvevők, 10 órakor pedig nyeregbe pattanva felkerekednek Máriaradnára, ahol 12 órakor kezdődik a szentmise, majd némi közösségi program után visszaindulnak a motorosok Temesvárra.

Barazsuly István SDS közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy a zarándoklat harminc résztvevővel rendben lezajlott, ám a kedvezőtlen időjárás miatt a nap azzal a kérdéssel kezdődött, hogy esőben is elinduljanak, vagy ne. Végül ki-ki döntése szerint, két vagy négy keréken kerekedett fel Máriaradnára, hogy együtt imádkozzanak a motorosokért és családjaikért.

Az idei, sorrendben másodjára megszervezett motoroszarándoklatot azokért a társaikért ajánlották fel, akik már nem képesek vasparipájuk nyergébe szállni vagy elhunytak. „Az esős időjárás ellenére remek volt a hangulat, és a zarándoklat szándéka melengette a szívünket” – fogalmazott a szalvatoriánus szerzetes, aki azt is megemlítette, hogy 2025-ben is sor kerül majd motorosok zarándoklatára.

Forrás és fotó: Barazsuly István SDS

(dg)