A cserkészet nagy családjába hívják a gyermekeket

0
226
Fotó: az esemény Facebook-oldala

A marosvásárhelyi 30-as számú gróf Teleki Sámuel cserkészcsapat szeretettel fogadja soraiba az érdeklődő gyerekeket, első osztálytól kezdődően. Az első találkozó szeptember 19-én lesz, az új tagok november 1-ig csatlakozhatnak.

A cserkészcsapat kétszáz tagja kis csoportokba (őrsökbe) szerveződve, fiatal vezetőkkel, felnőtt támogatással végez rendszeres cserkészmunkát, miközben a helyi közösségnek is biztosítja a szerepet és felelősséget vállaló fiatalokat. A kiscserkész, cserkész, felfedező, felnőtt korosztályú őrsökben a cserkészek az évközi foglalkozásokon szert tesznek elméleti és tárgyi tudásra, és a nyári csapattábor lehetőségét kínál, hogy a tudásukat hasznosítsák, egymást jobban megismerjék és megtapasztalják a cserkészet adta értékeket, a keretmesét, a természet közelségét, a magyar népi kultúra ápolását.

Az első találkozót szeptember 19-én 18 órától a marosvásárhelyi várban (a múzeum bal oldalán) tartják, ekkor a szülőket is szívesen látják. A további foglalkozások szeptember 28-tól kezdődően szombatonként lesznek a Bolyai Farkas Elméleti Líceumba 10 és 12 óra között. Az új tagok csatlakozására november 1-ig van lehetőség.

Minden további információ elérhető az esemény Facebook-oldalán vagy a 0746 799 057-es telefonszámon (Halmágyi Ildikó).

A Telekis cserkészek nevében Halmágyi Ildikó