,,A világ közepén”, az egyenlítő vonalán felállított oltárnál mutatották be az 53. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitószentmiséjét

0
239

Az ecuadori Quito ad otthont az 53. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak, amelynek mottója „Mindnyájan testvérek vagytok!” (Mt 23,8) A szeptember 8-15. között zajló eseményen több mint 40 ország képviselteti magát. A Romániai Katolikus Püspöki Kar küldöttjeként Böcskei László váradi megyés püspök és Vakon Zsolt irodaigazgató vesz részt az eseményen.

Böcskei László megyés püspök részt vett szeptember 7-én, szombaton, 10 órakor ,,a világ közepén”, az egyenlítő vonalán első alkalommal felállított oltárnál bemutatott szentmisén, az 53. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust megelőző szimpózium lezárásán.

A szentmise elején Ecuador prímása, Quito érseke, Alfredo José Espinoza Mateus köszöntötte a zarándokokat, majd átadta a pásztorbotot Pedro Barreto bíborosnak, a szentmise főcelebránsának, aki jelenleg az Amazonas püspöki konferenciájának elnöke. Homíliájában a bíboros hangsúlyozta, hogy amikor a világ közepén megünnepeljük az Eucharisztiát, Krisztus, az élet kenyere valóságosan a szenvedő és reménykedő világ középpontjává válik, aki egyesít bennünket, az északról és délről Isten országa felé zarándokló népet.

Forrás: nagyváradi egyházmegye