Dániel próféta alakjával ismerkedtek a tasnádi bibliatábor résztvevői

0
236
Fotók: tasnádi plébánia Facebook-oldala

A tasnádi római katolikus plébánia 6–14 év közötti gyermekek számára szervezett bibliatábort augusztus 26. – szeptember 1. között. A tábor szervezői a naponta 9-14 óra között tartott foglalkozásokon Dániel próféta alakjával ismertették meg a résztvevőket. A közel száz gyermekkel induló tábor nyitó szentmiséjét Böcskei László megyés püspök tartotta a helyi plébániatemplomban augusztus 27-én, kedden.

Idén ismét megszerveztük szeretett bibliatáborunk, immár sokadik alkalommal. Mind a szervezők, mind a résztvevők lankadatlan lelkesedéssel várják a tábor hetét évről évre.

A tábor programja nagyvonalakban megszokott sémát követ, a napközi foglalkozások hétfőtől péntekig kapnak helyet. Ezekben a napokban mindig előadásra kerül egy tanulságos kerettörténet, ifjúsági énekek tanulása, bibliai történetek feldolgozása korosztályokra bontott kiscsoportokban, a napi témának megfelelően pedig a szorgos kezecskék készítenek egy jelképes kézműves tárgyat. Végül, de nem utolsósorban, közös ebéddel zárunk minden napot.

A szombati nap kicsit máshogyan alakult, hiszen ezen a napon Pintér Béla-koncerten vettek részt a gyerekek, családtagjaikkal együtt dicsőítve Istent. Vasárnap, mint az már hagyománnyá vált, a tábor záró szentmiséjére igyekeztünk mindannyian, hálát adtunk az együtt töltött csodás hétért, az Istennel és embertársainkkal való találkozásért.

Kedden szentmisén vettünk részt, amelyet Böcskei László megyés püspök mutatott be. Kitűzött célunk az, hogy a gyerekekkel jobban megismertessük a Bibliát, azaz Isten szavát, s mindez egy barátságos, jó kedvvel koronázott hangulatban teljen, hiszen a Filippiekhez írt levélben is elhangzik „Örüljetek az Úrban szüntelenül! Újra csak azt mondom, örüljetek.” (Fil 4,4) A számos pozitív visszajelzés arra enged következtetni, hogy valóban áldott ez a tábor és hogy újra és újra meg kell szervezni.

A szervezők hálájukat fejezik ki a Bethlen Gábor Alapnak a támogatásért, valamint a Tasnádi Római Katolikus Plébánia híveinek és plébánosának a szervezésben és lebonyolításban nyújtott segítségéért.

Gozner Artúr