Támogass egy mosolyt, gördíts félre egy követ!

0
147
Illusztráció: Gyulafehérvári Caritas

Online adománygyűjtő kampányt szervez a Gyulafehérvári Caritas Szociális Gondozás Ágazata. A Támogass egy mosolyt, gördíts félre egy követ! kampány célja megmutatni, hogy gyorsan, online, egyszeri, de ugyanott rendszeres adományként kisebb, nagyobb, akár személyre szabott adományokat is elfogadnak, ami csupán néhány kattintás. Egy adomány jelenthet egy új könyvet, egy új eszközt, egy kirándulást vagy még egy szakembert, aki elhivatottan dolgozik a nehéz sorsú családokért és gyermekeikért. A Caritas munkatársai kétezer gyermek és általuk családjuk életét teszik könnyebbé nap mint nap Fehér, Hargita, Kovászna és Maros megye tizennégy településén.

A Gyulafehérvári Caritas Szociális Gondozás Ágazata kiemelten működtet a gyermekek és fiatalok felkarolásával foglalkozó programokat szerte Erdélyben, főként Maros, Hargita és Kovászna megyében. A családban élő vagy családi környezet hiányában élő gyermekekkel egyaránt foglalkoznak a nappali foglalkoztató központokokban és biztos kezdet házaikban, melyeknek célja különböző alapkészségek fejlesztése – mint például a figyelmi és koncentrációs képesség, logikus gondolkodás, tanulási képesség, tanulási motiváció, problémamegoldó képesség, kézügyesség, finommotorika, kreativitás, szóbőség, esztétikai érzék, verbális és non-verbális kommunikáció, szoció-emocionális képesség, érzelmi kompetencia, indulatkezelés, emellett az olyan szociális kompetenciák, mint az együttműködés, tisztelet, egymásra figyelés –. Nagy hangsúlyt fektetnek célirányos programok szervezésére, amelyek által hozzáférhetővé teszik az oktatást minden gyereknek, különösen azon tanulók számára, akiknél hangsúlyosan fennáll az iskolaelhagyás esélye.

„Ezen központok fenntartása óriási erőfeszítés a szervezetünk számára, és a központokat befogadó önkormányzatok számára egyaránt. A központok közönségét, a családokat nézve itt nincs lehetőség tagsági díj, tandíj vagy szülői hozzájárulás gyűjtésére, ezért időszakosan adománygyűjtő kampányokat hirdettünk. Ebben az évben szeretnénk az őszi időszakban hangsúlyosan felhívni a figyelmet falvainkban és városainkban élő gyermekekre, akiknek néha csak pár akadályt kell ellökni az útjukból és szárnyakra kaphatnak, megtalálhatják az örömet a tanulásban. Pedagógusaink és szociális munkásaink minden hétköznap foglalkoznak a gyerekekkel iskola után és vakációkban egyaránt, a cél, a biztonságos közeg felajánlása, ahol mindenki a saját ütemében fejlődhet szakemberek segítése által – olvasható a Gyulafehérvári Caritas közleményében.

A Caritas munkatársai kétezer gyermek és általuk családjuk életét teszik könnyebbé nap mint nap Fehér, Hargita, Kovászna és Maros megye tizennégy településén. Munkájukat lehetőség van támogatni egyszeri vagy rendszeres pénzadománnyal, mely minden alkalommal egy kővel kevesebb akadályt és egy mosollyal többet jelent a nehéz sorsú gyermekek életútján. A szervezetnek IDE kattintva lehet adományozni.

Forrás: Fancsali Barna, Gyulafehérvári Caritas