Lelkigyakorlatot tartottak a hitoktatóknak Nagyváradon

0
171

„Aki bennem marad, s én benne, az bő termést hoz. Hisz nélkülem semmit sem tehettek” (Jn 15,5) mottóval tartottak hitoktatók számára tanév eleji lelkigyakorlatot Nagyváradon. Tizenöt résztvevő kapcsolódott be a programba, akik az egyházmegye különböző területeiről érkeztek.

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Katekétikai Központja és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének Partiumi Oktatási és Módszertani Központja augusztus 30. és szeptember 1. között az Ad Lucem Zarándokházban szervezett lelkigyakorlatot a nagyváradi egyházmegye pedagógusai és hitoktatói számára. A lelkigyakorlat vezetője Darvas Piroska segítőnővér volt. A résztvevőket Benedek Ramóna hitoktató köszöntötte.

A szőlőtő, szőlővessző motívumot használták a hétvége során, mondta el Darvas Piroska segítőnővér a találkozóról készült összefoglaló videóban. Azért választották ezt a témát a mottóval együtt, hogy év közben arra emlékeztesse a résztevőket, hogy nem minden az ő teljesítményükön múlik. Az a fontos, hogy maradjanak a szőlőtőn, maradjanak Istenben, bízzanak szerető gondviselésében. Hogyha rá hagyatkoznak a munkában, a hivatásukban, a személyes életükben, akkor tudnak igazán bő termést hozni.

Reggelente közös Szentírás-elmélkedéssel indították a napot. A kapcsolataik milyenségét vizsgálták meg a hétvége során, hogy hogyan tudnak kapcsolódni saját magukhoz, diákjaikhoz, munkatársaikhoz, az egyházhoz, valamint a jó Istenhez. Megvizsgálták, hogy mi az, ami segíti őket ebben, és mi az, ami hátráltatja.

Forrás: a nagyváradi egyházmegye Facebook-oldala