Katolikus ifjúsági napot tartottak a marosi főesperesség fiataljainak Pécskán

0
165
Fotók: Pécskai Szentháromság-plébánia/a temesvári egyházmegye honlapja

Pécskán immár hagyományos módon negyedik alkalommal rendezték meg a katolikus ifjúsági napot a marosi főesperesség fiataljainak, amely a temesvári egyházmegyei ifjúsági központ keretén belül Baum Melinda, a marosi főesperesség ifjúsági- és családpasztorációs referense irányításával zajlott. Idén az ifjúsági napot augusztus 28-án tartották.

A gyermekek 10 órakor érkeztek meg a Bivalyfarmra. Rendhagyó módon a szabadban, családias környezetben zajlott a szentmise, amelynek prédikációját Máthé Lóránd kisiratosi plébános tartotta. Szavai ráébresztették a fiatalokat arra, hogy ebben a maximalista, megfelelni vágyó világban Isten mindenkit szépnek teremtett és ne hasonlítgassák magukat másokhoz, mivel az Úr előtt mindenki szép és egyenlő. A test szépítgetése mellett ajánlott a lélekkel is foglalkozni.

A szentmise végeztével a szorgos helybéli hölgyek uzsonna gyanánt zsíroskenyérrel várták a résztvevőket, ami hamar elfogyott. Ezután kilenc csapatra osztották a fiatalokat, ahol először egy csaptnevet és -mottót kellet választani a Bibliából, majd a számukra fontos szimbólumokat egy zászlóra helyezték kreatív formában. Miután a csapatok bemutatkoztak, hittankvízen vettek részt. Ezt követően ügyességi játékokkal folytatódott a program.

A sok korgó gyomornak ebédre finom töltött káposztát kínáltak, aminek elfogyasztása után választható programokra került sor: a nagyobbak focizni mentek, míg a kisebbeket táncokkal szórakoztatták.

A nap végére mindenki testileg kifáradva, de lelkileg feltöltődve térhetett haza.

Forrás: Boros Boglárka, Arad-Séga/a temesvári egyházmegye honlapja