Árpád-házi Szent Erzsébet életével ismerkedtek a szépvízi ministránsok

0
400

A szépvízi ministránsok Erzsébet-táborban vettek részt augusztus 26–30. között. Az Erzsébet Alapítvány (Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány) által az erdélyi Erzsébet-táborba meghirdetett és elnyert pályázati lehetőség révén korszerű, modern tábort foglalhattak el a táborozók Ivóban, a tábor helyszínén. A résztvevők beszámolóit olvashatják.

Az első napon megismerkedhettünk Árpád-házi Szent Erzsébet életével, és a napot egy vetélkedővel zártuk. A héten a táborozók rengeteg izgalmas program közül válogathattak, mint például: laser tag, Székely olimpia, Just Dance, íjászat, különböző vetélkedők, illetve számos állandó program is rendelkezésükre állt, mint a mezítlábas park, léghoki, pingpong, csocsó, társasjátékok, színezősarok, kézilabdapálya, focipálya, játszótér, kalandpark, valamint az imaösvény. A tábort egy áhítattal, illetve közös tábortűzzel zártuk. Ezúton is köszönjük a vezetőség, a tábori személyzet, illetve a TESO-k munkáját (Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak). Hála értük! Köszönjük a szépvízi közbirtokosság támogatását az utaztatásban, illetve köszönet a kísérők fáradhatatlan munkájáért András-Mihály Emőkének, Pál Katalinnak, Szabó Sarolta-Ágotának, Veress Zalánnak, Gergely Endrének.

Gergely Endre, kísérő

Augusztus 24-én indultunk az Erzsébet-táborba, ahol nagy szeretettel fogadtak minket a szervezők és a TESO-k. Érkezésünk után tisztázták velünk a szabályokat, és elfoglaltuk a szobáinkat. A reggeleket tornával indítottuk, utána pedig finom reggeli illata fogadott minket az ebédlőkben. Délelőtt és délután egyaránt színes programokkal szórakoztattak minket. Többek között voltak sportbajnokságok, túrák, bemutatók a hegyimentők jóvoltából, és még sok más. Összességében azt figyeltük meg, hogy ez a tábor sok mindent kihozott belőlünk. Köszönjük a szervezőknek, a TESO-knak, és végül, de nem utolsósorban a kísérőknek.

 Csatlós Barbara, Szász Laura

Számunkra a tábor egy nagy összerázódást jelent, ahol sok-sok embert megismertünk. Kivételesen az Erzsébet-vetélkedő tetszett mindenkinek a legjobban, ahol Szent Erzsébet életéről tudtunk meg sok érdekes dolgot. A Just Dance is jó emlékként marad meg számunkra, ahol a TESO-kal buliztunk egy nagyot. Nagyon sok program volt, köztük a sportbajnokság, laser tag, kötélpálya, számháború, táncház és még sok más. Az étkezésről sem feledkeztünk meg, mindig nagyon finomak voltak az ételek, és mindig jól tudtunk lakni. Visszatérve a sportbajnokságra, nagyon jól esett mindenkinek egy kicsit sportolni, nagyokat nevettünk, és elfogadtuk, ha vesztettünk. Nagyon köszönjük, hogy részt vehettünk ebben a táborban.

Baróti Sarolta, Fejér Sára