A temesi főesperesség fiataljai találkoztak

0
142
Fotók: Molnár Géza Facebook-oldala/a temesvári egyházmegye honlapja

A temesvári egyházmegyei ifjúsági központ pasztorációért felelős munkatársai augusztus 30-án, pénteken Óteleken találkozót szerveztek a temesi főesperesség fiataljainak.

A program 11 órakor szentmisével kezdődött a plébániatemplomban, amelyet Szilvágyi Zsolt pasztorális helynök, temesvár-józsefvárosi plébános mutatott be. Koncelebrált Heinrich József óteleki plébános, a rendezvény házigazdája, Kocsik Zoltán kanonok, a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatója, Filip Dorin Gyula csáki plébános, Butnaru Anton temesrékási plébános, Dumitru Daniel temesvár-gyárvárosi plébános, egyházmegyei ifjúsági lelkész, Radulov Piry vingai plébános és Hojda Ionuc Vasile újmoldovai plébános, aki az óteleki plébániához tartozó Magyarszentmárton szülötte.

A szentmisét és az ebédet követően a fiatalok különböző sportjátékokon és szórakoztató programon, illetve változatos témájú műhelymunkán vettek részt: spirituális tánc, néptánc, kézműves tevékenység, dalkör, látogatás a falumúzeumban. Nem hiányzott a tombola, valamint a résztvevők díjazása sem. Végezetül a programot a Margareta Frâncu CJ nővér vezette ima és Heinrich József plébános áldása zárta.

Köszönet Istennek ezért a napért, a szervezőket és a résztvevőket pedig részesítse kegyelmében.

Forrás: A temesvári püspökség sajtóirodája