Evangelizációs tábor zajlott Sepsiszentgyörgyön

0
445

Négyszáz gyermek nevetésétől, énekétől, játékától volt hangos augusztus 12-18. között a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébánia udvara, ugyanis tizenhatodik alkalommal szervezték meg immár a hagyományosnak mondható evangelizációs tábort, amely tematikában csatlakozott a főegyházmegyei év pasztorációs tervéhez, így a tábor mottója „Újuljatok meg szeretetben és imádságban” volt.


A résztvevő gyerekekkel idén is pedagógusok foglalkoztak, akik év közben is a plébánián tevékenykednek, ők szólítják meg évről évre kollégáikat, így felekezettől függetlenül csatlakoznak be többen is az evangelizációs hét lebonyolításába. E „belső mag” aktív tagjait képzik a lelkes fiatalok, akik a háttérmunka oroszlán részét vállalják, közülük a segítők jó része középiskolás diák volt, illetve olyan egyetemisták, akik itt nőttek fel és átérzik, mennyire fontos ezt az ügyet, eseményt felkarolni, hogy mások, akárcsak egykor ők maguk is megtapasztalhassák az imádság, az örömteli együttlét, a tanulás, az új barátságok kialakításának élményét.


A hétfői megnyitón Takó István plébános örömmel mondott köszönetet a szülőknek, akik idén is beíratták gyereküket a táborba. A gyerekek számára pedig kiemelte: „a szívünket minden nap meg kell újítanunk a szeretet és imádság által. S a jó Isten valóban kíváncsi arra, mi van a szívünkben, mit szeretnénk, mire várunk, miért adunk hálát vagy éppen miért kérünk bocsánatot.” A megnyitó után a kertben felállított kis házikókban ismerkedtek egymással a csapatok tagjai. 


A tábor témáját illetően ebben az évben Jézus példabeszédei kaptak kiemelkedő szerepet, így az irgalmas szamaritánus, a tékozló fiú, a jó pásztor, az elveszett bárány. A napi ráhangoló éneklést és imádságot követően, a fiatalok animációs előadásban tették gyerekközelivé a jézusi példabeszédeket. A nap folyamán a gyerekek ezeket kiscsoportokban átbeszélték, kiegészítve közös és önismereti játékokkal, kézművességgel. Idén a liturgiát is törekedtek közelebb hozni, megismertetni a gyerekekkel, ennek okán a hét folyamán három szentmisét tartottak. 


A tábor zárásaként szombaton, Lemhénybe a felújított Szent Mihály hegyén lévő templomba szerveztek zarándoklatot a résztvevőknek és családjaiknak, így biztosítva lehetőséget a családoknak a minőségi együttlétre Istennel és egymással.


Vasárnap pedig közösségi napot tartottak a plébánián, amelyet a tábor hálaadó szentmiséje előzött meg. A szülők, nagyszülők, gyerekek és hívek a szentmisét megelőzően összefoglaló videó keretében visszatekintettek a hét örömteli pillanataira. A szentmise után pedig közös ebéddel zárult a hét.