Éljétek meg a hitet! Várva várt vendégek a CSIT negyedik napján

0
458

Korán ébredtünk, de olyan is volt, aki le sem feküdt, hiszen részt vett az élethivatásokért szóló virrasztáson. Aki nehezebben is kelt, a színpadnál zajló reggeli torna során felébredhetett, hiszen átmozgató tornagyakorlatokkal készült az animációs csapat. Ha valaki nem volt éhes, ezután a testmozgás után az lett, így reggelihez sorakoztunk fel. Ezt követően újra az imamódok kerültek főszerepbe. Mint az eddigi napon, most is nyolc különböző mód közül választottak a táborozók. Van, aki vissza-vissza járó vendég lett egy-egy helyszínnél, van, aki naponta új imamódot próbál ki, gyűjtve a tapasztalatot, mennyi módon kapcsolódhatunk a jó Istenhez. Reggeli ima után himnusztánccal folytattuk, majd tanításra váltunk szét.

A mai téma megújulni a közösségben, ezt dolgozták fel a tanítók, a saját korosztályuk igényeire való tekintettel. Kiscsoport követte a tanításokat, ahol a felmerülő kérdésekre együtt kereshették meg a választ a kiscsoport tagjai és vezetőik.

Hosszabb felkészülési szünet után megérkezett a különleges vendég, akit vártunk, Giampiero Gloder nuncius, aki egy pódiumbeszélgetés során szólt hozzánk, és válaszolt a fiatalok kérdéseire. ,,Szükségünk van egymásra”, szólt a beszélgetés elején, és kiemelte a kapcsolatok fontosságát. Kapcsolat önmagunkkal, társainkkal, és a jó Istennel. Mintha csak a mai nap témáját folytatta volna. Majd megáldotta az ifi és zenecsoport közösségeket egyesével, majd útnak indított, ,,éljétek meg a hitet” kulcsmondattal. Az érsek atya is szólt hozzánk, buzdításában el is hangozott, hogy ,,maradjatok lelkesek”. Így visszanézve, a napot vagy akár a hetet, minden egy irányba mutatott, a megújulásra, mint az útra, amin el kell indulni Isten felé.

Miután a közösségek részesültek az áldásban, máris egy új kihívás elé néztek, ugyanis az ifi börze nevű program következett, melynek célja, hogy megízlelhessük, milyen közösségben lenni, milyen megtartóereje van a közösségnek. Azok a táborlakók, akik eddig is jártak már közösségekbe, erősíthették a kapcsolatokat, és új ötleteket, módszereket tanulhattak el más kiscsoportoktól.

Ezzel párhuzamosan a zenecsoportoknak, a Sacro Song nevű képzés zajlott, melyet az Eucharist zenekar tagjai hoztak el közénk, ezúton is hálás köszönet érte. Tudáséhségünk már kissé csillapítva, viszont az étel iránti éhségünket még be kellett tölteni, így mindenki vacsorát vett magához.

Kellett is az energia hiszen ezután következett az idei találkozó egyik legjobban várt momentuma, nem más mint az Eucharist koncert. Mindenki a térre gyűlt, és rövid informatív tájékoztató után el is kezdődött a koncert. Az a koncert, mely talán mégis különbözik a megszokott hétköznapi koncertektől, ugyanis itt ahogyan énekelt a tömeg, érezni lehetett az egység érzését, amint együtt zeng hangunk a zenekarral, és mind egy Urat ünneplünk. A tapsunk neki szólt, és a hangunk is. Erre törekedve és ennek tudatában imádsággá formálódott át az együttlét.


Ebben a hangulatban mondtuk el az esti imát, majd ki-ki nyugovóra tért, főként akik másnap reggel a napfelkeltével együtt kezdenék a napot.

CSIT

Fotók: Kozma Eszter, Sorbán Mónika