Formálódás emberek, élmények, megtapasztalások által, megújulás Krisztusban – Második nap a CSIT-en

0
532
(Fotó: Ábrán Lukács)

A résztvevők az első itt töltött éjszaka után zenére ébredezhettek. Előbújtak sátraikból, szobáikból, a termekből. Csalogatta őket a reggeli torna a színpad elé, amely felfrissüléssel, jó hangulattal, és izgalmas kihívással kecsegtette az oda látogatókat. A szép számmal összegyűlt tömeg sikeresen vette az akadályokat, akár még azokat is, melyek már-már akrobatatehetséget kívántak, de mivel párban kellett végezni, így sikerélménnyel távozhattak a torna kedvelői.

A reggeli ima igazán sokszínűre sikeredett, ugyanis nyolc különböző imamódba kóstolhattak bele a résztvevők, így mindenki megkereshette, miben érzi leginkább a jó Istennel való kapcsolódást. Ima után a színpad körül gyülekezhettek, ahol végre napfényben nézték meg a 2024-es CSIT himnuszát, majd a ráillő táncot is együtt próbálgathatták.

Ezek után ki-ki útra kelt, és felkereste kortársait, hiszen a tanítások következtek, melyeket Majoros Tibor, Szilvágyi Zsolt, Pantea Tibor OFM tartottak az idántitásban való megújulás témakörében. Az idei CSIT nemcsak mottójának választotta a megújulást, hanem megvalósításaiban is megcsillannak az újítások, hiszen idén a tanítások után egy Megtapasztalás nevű műhelyrész következett minden előadás helyszínén, mely az aznapi témát hivatott gyakorlatba ültetni.
A résztvevők ezután szeretett kiscsoportjaikba vonulhattak, ahol a tanításokban hallottakat vesézhették ki, illetve mindenki megoszthatta az ezzel kapcsolatos gondolatait, érzéseit. Egy kis játék sohasem árt, így a kis körökbe becsempészték a mókát is.

Az ebéd utáni álmosságot mulasztani hivatott játék után több helyszínen zajló műhelyeket látogathattak meg a résztvevők. Színes kínálatból választhattak maguknak tevékenységeket, így senki sem maradt esemény nélkül. Volt, aki egy nagy labdába zárva töltötte a délutánt, volt, aki kerekasztal-maratont tartott, de a Lélekfalu is igen népszerű volt, sok látogatót vonzott. És hogy a mozgalmas délutánt még tetézzék, egy játékos kihívással folytatódott a nap, amelynek a helyszínein folyamatosan vándoroltak a kiscsoportok. Miután összemérték erejüket, ügyességüket, tudásukat, máris a nap utolsó étkezéséhez értek.

A szerdai napot sokszínűség jellemezte, hiszen az alternatív programokból este sem volt hiány. Dícsőítés, táncház, társasjátékest, illetve 20 perc tabuk nélküli eseményeken vehettek részt az érdeklődők. A CSIT területe átváltozott egy hangoktól vibráló lüktetéssé. Ahogyan végigsétál valaki a táboron, beszélgetések moraja kíséri, továbbhaladva népzene szűrődött át az út másik oldaláról, majd beljebb jutva a tábor területére, kacagásokra és különböző furcsa, összefüggéstelen zajokra lehettünk figyelmesek, melyek a társasjátékozóktól eredtek.

A tábor egyik legtávolabbi pontjára érve, a sátrak mögött a Fidelis zenekar Úrnak szóló dalaitól visszhangzott a hely. Itt érezhettük meg, mit is jelent a mondat, „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” Szívből szóltak a dalok, dicsérték az Atyát, aki Úr a tábor és mindenek felett. Az esti ima után mindenki nyugovóra tért, ki-ki vággyal a szívében, hogy a következő nap is megtalálhassa, amiért jött, formálódásért emberek, élmények, megtapasztalások által, megújulásért Krisztusban.

CSIT