Rendkívüli lehetőség papoknak: a Szent Pál Központ ingyenesen hozzáférhetővé teszi anyagait számukra

0
207
Illusztráció (Fotó: felipepelaquim / Unsplash)

Augusztus elején jelentette be az egyesült államoki Szent Pál Központ, hogy az úgynevezett All Acces-tagságot ingyenesen hozzáférhetővé teszi minden katolikus pap számára. Az így hozzáférhetővé vált anyagok között található többek között hat angol nyelvű videótanfolyam, amelyet a Kolozsvár-Szamosújvári Görögkatolikus Egyházmegye Evangelizációs és Katekézis Irodája feliratozott román nyelven, ezek címe: A Biblia és Szűz Mária, A Biblia és az egyházatyák, A Biblia és a szentségek, A teremtéstől Jézusig, Parúzia: Biblia és liturgia és Szent az Ő neve.

A papoknak szóló ajánlat ezeken kívül más videós forrásokhoz is hozzáférést biztosít, többek között az Emmaus Akadémiához, ahol több mint 20 kurzus érhető el különböző témákban.

A Szent Pál Központot a neves bibliatudós, Scott Hahn vezeti, és célja a Szentírás tanulmányozásának előmozdítása a papság és a laikusok, a diákok és a szakemberek körében egyaránt, kutatási eszközöket  – könyvektől és kiadványoktól kezdve a multimédiás és online programokig – kínálva. A központ húsz éve végzi pótolhatatlan munkáját, és célja, hogy a tagjai magabiztosan ismerjék és tanítsák a Szentírásban foglaltakat, azaz közbenjárjon a Bibliát jól ismerő papok és laikusok új generációjának a felneveléséhez. A Szent Pál Központ anyagai csak térítés ellenében vehetőek igénybe, például a korábban említett, románul is feliratozott anyagok, amelyek az Utazás a Szentíráson keresztül sorozat részei, általában 100 dollár körüli összegbe kerülnek, amennyiben valaki élethosszig való hozzáférést szeretne magának.  Emellett ingyenes hozzáférhetőekké váltak a lelkipásztorok számára a vasárnapi miseolvasmányokról szóló elemzések, több mint húsz biblikus és teológiai kurzus teljes anyaga is, ami felbecsülhetetlen értéket jelent.

A papoknak csak annyit kell tenniük, hogy fiókot hozzanak létre a StPaulCenter.com weboldalon – ehhez erősen ajánlott hivatalos, azaz egyházközségi, egyházmegyei vagy rendi domainhez tartozó e-mail-címet használni! –, majd ott igényeljék a papok számára hozzáférhető ingyenes előfizetést. A befutó kérelmeket egy héten belül átvizsgálják és jóváhagyják. A regisztrációkor több személyes adatot is kérnek, többek között a felszentelés évét, a látogatott teológiai intézményt, a benyújtott kérelem pozitív elbírálása érdekében pedig saját (arcképes!) fotót is meg kell adni.

Azok, akiknek gondot okoz az angol nyelv, románul áttekinthetik a teljes folyamatot a Programe.Cateheza.ro portál egyik aloldalán részletesebben.

Forrás: Szent Pál Központ, Kolozsvár-Szamosújvári Görögkatolikus Egyházmegye

(dg)