Add, hogy a szívemmel lássak – ifjúsági tábor Borzonton

0
690
Borzonti ifjúsági tábor

A csíkszentmiklósi egyházközösség 64 fiatalja vett részt idén Borzonton a minden évben megrendezett ifjúsági táborban három pap, György Mihály-Levente, Both Dávid és Kovács József kíséretében. A tábor résztvevőihez egyik nap Kerekes László segédpüspök is csatlakozott, és odaadó lelkületével sokunk arcára mosolyt csalt.

A tábor témái az erények és a főbűnök voltak. A témához kapcsolódóan választottuk ki a mottót: „Add, hogy a szívemmel lássak”, és úgy érezzük, hogy sikerrel jártunk, már megújult szívvel látjuk a világot. A témákat feldolgozva készültünk előadásokkal, amelyek által megismerhettük az erényeket és a főbűnöket. Mindenki megoszthatta gondolatait a témával kapcsolatban, egy kérdésre adott válasz által vagy az előadások által.

A tábort szentmisével nyitottuk meg, a hét minden napján volt lehetőségünk szentmisén résztvenni, amelyet felajánlhattunk egy számunkra kedves személyért, egy jó célért vagy akár azért a személyért, akit a tábor elején az őrangyalos játékban kihúztunk. A hét folyamán elvégeztük a szentgyónásunkat, és minden napunkat zsolozsmával indítottuk. Délben és este is elimádkoztuk a zsolozsmát, hogy ezáltal is magunkba fordulva új szívet formálhassunk.

A tábor minden évben ad valami újat, a szokásos programok – mint például a méta, foci, a vizes játékok, vagy bármely közösségi játékok – mellett rengeteg figyelmet áldoztunk arra, hogy megtanuljunk odafigyelni egymásra.

Az eddigi táborok legkiemelkedőbb részeként a szentségimádásra gondolunk vissza, minden része egyedi, emellett elmondhatjuk, hogy mindenki számára lelki feltöltődést nyújt, és felemelő, ahogyan mindenki a saját gondolatait megfogalmazva hálát ad Istennek.

A tábor sokunk számára a nyár egyik legmeghatározóbb élménye. Minden évben izgatottan várjuk, hogy részt vehessünk rajta és új élményekkel, feltöltődve térjünk haza. Úgy érezzük, ez a pár nap még inkább segít elmélyíteni és megerősíteni a Mennyei Atyával való kapcsolatunkat.

Végezetül köszönjük György Mihály Levente papbácsinak, hogy minden évben újra megszervezi a tábort és lelkesen támogatja minden ötletünket, amelyekkel minden évben színesebbé tehetjük az együtt eltöltött időnket.

Kelemen Anita, Erőss Anita és Erőss Sarolta ifisek