Egyházmegyéink képviselői is részt vesznek a római ministránszarándoklaton

0
363

E napokban zajlik Rómában a Ministránsok Nemzetközi Szövetsége által szervezett tizenharmadik nemzetközi ministránszarándoklat. Ennek keretében kedden, július 30-án Ferenc pápával találkoztak a résztvevők, erről ITT olvashatnak. A július 29. és augusztus 4. közötti nemzetközi rendezvényen a nagyváradi egyházmegye csoportja Böcskei László megyés püspök és Blaga Antoniu ministránslelkész vezetésével vesz részt, a temesvári egyházmegyés küldöttséget Sergiu Ursache és Piry Radulov kíséri, a szatmári egyházmegye ministránsait pedig Mayer Nándor ifjúságlelkész.

A ministránsok és a pápa keddi találkozásáról ITT adtunk hírt. Ferenc pápa fél órát szentelt arra, hogy a fiatalokkal néhány szót váltson, kezet fogjon velük. A pápamobilon is vele volt öt ministráns. A becslések szerint 70 ezren vettek részt az esti imán. A pápával sikerült kezet fognia, pár szót váltania a szatmári küldöttség vezetőjének, Mayer Nándor ifjúsági lelkésznek is.

A nagyváradi egyházmegyét Böcskei László megyés püspök és Blaga Antoniu ministránslelkész vezetésével július 29-augusztus 4. között közel 50 fiatal képviseli a a Nemzetközi Ministráns Szövetség által szervezett XIII. Nemzetközi Ministránszarándoklaton Rómában, amelynek mottója „Veled” (Iz 41,10).

A temesvári egyházmegyét húsz ministráns képviseli öt egyházközségből, Boksánbányáról, Majláthfalváról, Vingáról, Temesszlatináról és Arad-Ségáról. A fiatalokat két pap, Sergiu Ursache (Temesszlatina) és Piry Radulov (Vinga), egy állandó diakónus és három felnőtt kísérte el, továbbál Alin-Emil Irimiciuc boksánbányai plébános, aki az egyházmegyei ministránspasztorációért felel, szervezőként és a CIM alelnökeként vesz részt a zarándoklaton, csatlakozva az egyházmegyei csoporthoz Rómában.

A Magyarországról, Németországból, Ausztriából, Portugáliából, Horvátországból, Szerbiából, Szlovákiából, Kárpátaljáról, Luxemburgból és Romániából érkezett ministránsoknak lehetőségük van ismerkedni egymással, felkeresni az örök város nevezetességeit, és az esemény csúcspontjaként Ferenc pápával találkoztak. A negyedik zarándoknap videókrónikáját is érdemes megnézni, gyönyörű helyeken jártak a fiatalok, és részt vettek a zarándok magyar ministránsok közös szentmiséjén a Falakon kívüli Szent Pál bazilikában.