Bejárós bibliatábort tartottak Székelyudvarhelyen

0
644

Három napra, július 29-31. között hangos lett a székelyudvarhelyi Szent Miklós-plébánia udvara. Második alkalommal tartottak bejárós bibliatábort közel 180 résztvevővel. A szervezésben oroszlánrészt vállalt Nagy Hajnal hitoktató és Olasz Béla, valamint a plébánia családos közössége.

Első nap Jézus jeruzsálemi bevonulásának történetével ismerkedtek meg. Az első nap moderátora Nagy Hajnal hitoktató volt, aki a közösség fiataljaival megelevenítette Jézus bevonulását. Ha mi is beengedjük Jézust életünkbe, akkor ő átalakít, átformál bennünket, mert megismertet bennünket Isten gondviselő szeretetével, továbbá az istengyermekség ajándékának értékességével.

A második nap a 38 éve beteg csodás gyógyulása elevenedett meg a közösség fiataljainak előadásában. A második nap moderátora Olasz Béla segédlelkész volt, aki a Jézus személyét, valamint a csodát járta körül, különösen amelyből a gyerekek megtanulhatták, hogy Isten a nehéz helyzetekben sem hagy egyedül, valamint hogy az igazán fontos és lényeges dolgokért meg kell harcolni.

A harmadik nap moderátora Kajtár Zsolt segédlelkész volt, aki kiemelte, Jézus értünk vállalt szenvedése tanúbizonyság Isten irántunk tanúsított szeretetéről. A tábor zárónapján Jézus szenvedéstörténetéről és pünkösd ünnepéről hallhattak a gyerekek.

A tábor közös szentmisével zárult, ahová a szülők is nagy számban eljöttek. A délelőtti tematikus előadásokat korcsoportokra osztott foglalkozások követték. A foglalkozásokat ifjúsági énekek, játékos vetélkedők és lelki beszélgetések színesítették.

Székelyudvarhelyi Szent Miklós Plébánia

Fotó: Balázs Alpár, Nagy Tünde, Kováts Zsófi