A szociális testvérek kerületi gyűlést tartottak

0
266

A Szociális Testvérek Társasága romániai kerülete ez év július 26-28. között tartotta választó kerületi gyűlését.

A gyűlést egy hosszabb folyamat előzte meg, amelyen a testvérek keresték küldetésükhöz és közösségi életükhöz a további irányvonalakat.

A kerületi gyűlés alkalom volt visszatekinteni az elmúlt négy év gazdagságára és ismételten elköteleződni az egyéni felelősségvállalásra is. Reményik Sándor A kövek zsoltára című versével indította a régi és újonnan megválasztott elöljáró a közös reflexiót. A versnek mindenki számára van üzenete, nem csak a testvérek számára: a kő a te kezedben van, rajtad múlik, hogy rombolsz vagy építesz vele.

A gyűlés moderátora Kővári Magdolna általános elöljáró volt, aki július 28-án, vasárnap az esti 6 órai szentmisét követően az újonnan megválasztott vezetőséget be is iktatta a Szent Mihály-templom főoltára körül összegyűlt testvérek jelenlétében.

Az egész közösség számára megerősítő élményt jelentett a Társaság egykori anyaházának oltárköve előtt imádkozni.

Az újonnan megválasztott kerületi vezetés: Homa Ildikó kerületi elöljáró, Gábor Csilla elöljáró helyettes, Fülöp Magdolna és Farkas Ibolya tanácstagok. A beiktatási szertartás keretében Nóda Mózes megáldotta a tanácstagok gyertyáját, valamint az egész közösséget.

Az elkövetkezendő időszakban a testvérek figyelni szeretnének a generációk speciális szükségleteire és kültagjaik képzésére, valamint közösségi életük minőségére, hogy az mintegy bátorítást jelentsen mások számára is.