A kirándulás és az újratalálkozás öröme

0
292
Fotók: Gyulafehérvári Caritas

Élménydús és felejthetetlen kirándulásban volt részük a Caritas felső-háromszéki idősprogram kedvezményezettjeinek, akik július 22-én Gyimesbe látogattak el. Az egész napos kirándulás első megállója a gyimesközéploki skanzen volt, ahol a csoport idegenvezető kalauzolása mellett nézhette meg a tizenöt parasztházból álló, roppant különleges tájházgyűjteményt, valamint a bő egy évtizede helyreállított vízimalmot.

Az ebéd előtt ismerkedős játékokon is részt vettek a kirándulók, annak ellenére, hogy kiderült: a zabolai és a kézdivásárhelyi idősek javarészt ismerték egymást, hiszen korábban osztálytársak vagy éppen munkatársak voltak. Az étkezés után következett a száguldás és komoly izgalmakat ígérő bobozás. Eleinte sokan ódzkodtak kipróbálni a több mint 1200 méter hosszú pályát, ám miután hallották merészebb társaik beszámolóját, egyre többen ültek be a kétszemélyes bobokba. Volt, aki egyszer, volt, aki többször is lecsúszott, de mindannyian gyerekes mosollyal és örömmel az arcukon álltak sorban, hogy megvásárolhassák a különleges, adrenalindús kalandjukról készült képeket és hűtőmágneseket, hogy hazaérve büszkén be tudják mutatni és el tudják mesélni az életre szóló, merész vállalkozásukat.

„Nagyon örvendek, hogy minden rendben volt, és annak, hogy az idősprogramunkat látogatók nagyon szerették a kirándulást. Még haza sem értünk, és már mindenki arról faggatott, hogy mikor lesz a következő kiruccanás. Ez a nap mindenki számára remek alkalom volt a kikapcsolódásra, az újra egymásra találásra, és nem utolsósorban a feltöltődésre” – nyilatkozta Bódi Rozália, a Gyulafehérvári Caritas háromszéki szociálpedagógusa.

Tibodi Ferenc
Forrás: Gyulafehérvári Caritas