Csíksomlyóra érkezett a Ferences Család Királynőjének ikonja

0
639

Amint arról korábban hírt adtunk, Erdély több templomában is tiszteleghettek a Ferences Család Királynőjének ikonja (latinul: Regina Familiæ Franciscanæ) előtt júliusban, mielőtt Csíksomlyóra megérkezett. A Litvániában készült ikon 2018-ban indult európai körútjára az európai ferences világi rend (OFS) és a ferences ifjúság (YouFra) körében.

Júliusban a Csíksomlyói Szűz Mária-regió helyi közösségei körében zarándokolt az ikon, az első állomás Kolozsvár, a Havas Boldogasszony ferences templom és kolostor volt, itt fogadták július 2-án a 18 órás szentmisében a képet. További állomásai Vajdahunyad, Dés, Marosvásárhely, Gyergyószárhegy, Székelyudvarhely voltak, illetve Sepsiszentgyörgyre és Brassóba is elviszik. Augusztus folyamán a Páduai Szent Antal-régió közösségeiben folytatja zarándoklatát az ikon.

A csíksomlyói kegyhelyen a Regina Familiæ Franciscanæ-ikon július 22. és augusztus 4. között tartózkodik, ahol minden este a szentmise előtt, 17.10-kor ferences rózsafüzért imádkoznak, valamint július 28-án, 15 órakor imaórát szerveznek a Szent Klára Házban.

Fotók: Transylvanian Talk