Önkénteseket keresnek az erdélyi Mária-út egyes szakaszaira

0
276

A Mária Út Egyesület — Románia önkéntesek jelentkezését várja a zarándokútvonal erdélyi szakaszaira, Szatmár, Szilágy, Kolozs, Maros és Hargita megyékben – adta hírül a tömörülés a közösségi oldalán.

,,Ha úgy érzed, hogy a gyaloglás, a spiritualitás, a természetjárás, az eseményszervezések és a zarándokok világa közel áll hozzád, akkor várjuk jelentkezésedet” — fogalmaz az egyesület. A jelenkezők rövid, fényképes önéletrajzot és motivációs levelet kell küldjenek az info@mariaut.ro címre.

Mint ismeretes, a Mária-út – Via Mariæ olyan zarándokút, mely a közép-európai népek Mária-tiszteletére épít, de egyben összekapcsolja a Mária-kegyhelyeket és az útvonal mentén lévő történelmi, kulturális értékeket, vallásra való tekintet nélkül. Célja, hogy Közép-Európa vallási értékeit egységes rendszerré szervező turista- és zarándokút, illetve ezek hálózata épüljön ki Európa ezen régiójában.

A Mária-út összeköttetést teremt kelet-nyugat irányban az osztrák Mariazell, Budapest, Máriapócs és Csíksomlyó között, valamint észak-dél irányban Częstochowa, Esztergom, Budapest, és Međugorje között. Az útvonal egy nagy keresztet rajzol ki Közép-Európa térképén, ezáltal kialakítva egy, az El Caminóhoz hasonló, helyi hagyományokra épülő zarándokútvonal-hálózatot. Erdélyen a következő zarándokútvonalak haladnak át:

M01 (lila) fő útvonal, Máriapócs–Kolozsvár–Csíksomlyó

M03 (lila) Arad–Csíkszereda

M05 (piros) Marosvásárhely–Gyimesbükk

M12 (kék) Brassó–Csíksomlyó–Vatra Dornei

M28 (sárga) Kóstelek–Sepsiszentgyörgy

M29 (zöld) Miklósvár–Csíkszereda

Információk és képek forrása: mariaut.ro, Mária Út Egyesület — Románia