A szülő-gyerek szeretetkapcsolatért és a megújulásért imádkoznak az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapon

0
432
Fotók: 1Úton

Az erdélyi és magyarországi Mária Út Egyesület tizenegyedik éve, hogy minden évben megszervezi az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot a Mária-úton. Augusztus 10-én mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy bekapcsolódjon a zarándoklatokba. A szervezők felhívását olvashatják.

A zarándoknap idén is átöleli az egész Kárpát-medencét. Zarándoklatok lesznek Magyarországon, Ausztriában, Felvidéken, Erdélyben, Délvidéken és Muravidéken is. Örömünkre szolgál, hogy minden évben az 1Úton Nemzetközi Zarándoklaton több tízezren vesznek részt.

Egy zarándoklat során megtapasztalhatjuk Isten végtelen szeretetét, zarándoktársaink figyelmességét, eszközt adhatunk az útkeresők kezébe, és bátoríthatjuk egymást az Isten felé vezető úton, ezért reméljük, hogy sokan csatlakoznak idén is a meghirdetett zarándoklatokhoz.

Zarándoklatokat tervezünk:

Augusztus 10-én Erdélyben: Csíksomlyóra, Székelyudvarhelyre, Bétára, Futásfalvára, Sepsiszentgyörgyre, Gyergyószárhegyre, az Egyes-kőhöz, Tusnádfürdőre, Gyimesbükkre, valamint a Partiumban Nagykárolyba, Tasnádra.

Augusztus 11-én Kolozsvárra.

Augusztus 24-én Sóváradra.

A tervezett program Csíksomlyón:

12:30 – indulás a zsögödi templomtól az alcsíki zarándokokkal;
13:00 – indulás a csíkdelnei Szent János-templomtól a felcsíki zarándokokkal;
13:30 – indulás a Szent Kereszt-templomtól;
14:00 – indulás a Szent Ágoston-templomtól;
16:00 – keresztút a Jézus-hágón;
18:00 – hálaadó szentmise a csíksomlyói kegytemplomban;
20:00 – virrasztás a szülő–gyerek szeretetkapcsolatért és egyházmegyénk megújulásáért a kegytemplomban reggel 7:30-ig.

Érdeklődni és jelentkezni lehet a www.1uton.mariaut.hu, www.mariaut.ro honlapokon, vagy telefonon:
Partiumban: Pálinkás Gabriellánál, tel.: 0742 747 881;
Erdélyben: Péterfi Attilánál, 0744 639138;
Csíkszeredában: Ferencz Attilánál, 0742 596834.

A zarándoklat népszerűsítő anyagát ITT nézhetik meg.

Imádkozzunk és zarándokoljunk minél többen! Mindenkit hívunk! Mindenkit várunk!

Péterfi Attila-Csongor, 1Úton koordinátor

Hálát adunk Mennyei Atyánk, hogy az embert szeretetből teremtetted, és a szeretet útjára hívod! Azt akartad, hogy a férfi és a nő szerelméből élet fakadjon, ez a szerelem túlcsorduljon, termékeny legyen. Azt akartad, hogy a gyermek élete a szülei szerelméből fakadjon, a gyermek ennek a szeretetnek a légkörében nőhessen fel.

Áldd meg a szülőket, hogy a te atyai szeretetednek hű képmásai lehessenek! Add, hogy a házastársak ápolják az egymás iránti szeretetet, időt szánjanak egymásra, növekedjenek az imádság lelkületében, belássák hibáikat és tudjanak alakulni, formálódni, előre haladni a szeretet útján. Add, hogy időt szánjanak gyermekeikre, és vezessék a gyermekeiket hozzád, minden élet és öröm forrásához. Adj nekik bátorságot és világos látást, hogy merjenek korlátokat állítani gyermekeik elé, merjék a helyes utat számukra világosan megmutatni. Add, hogy az értékeket elsősorban ne szóval, hanem életpéldájukkal közvetítsék a gyermekeik számára. Segítsd őket, hogy ne róják fel a sérelmeket, ne önmagukra figyeljenek a gyermekeik nevelése során, hanem magukról megfeledkezve a gyermekeik legfőbb javát keressék. Add, hogy tudják felnőtt gyermekeiket a szárnyaikra bocsátani, tudják a velük való kapcsolatot átalakítani, és a háttérből segíteni őket.

Áldd meg a gyermekeket is! Add, hogy felismerjék, milyen óriási ajándékot kaptak a szüleiken keresztül, és mindig kifejezzék feléjük a hálájukat, tiszteletüket. Adj a gyermekeknek nyitott szívet, hogy befogadják azokat az értékeket, amelyeket a szüleik feléjük közvetítenek. Add, hogy a gyermekek ne a szüleik esetleges hibáira figyeljenek, hanem a kincseikre, amelyekből meríthetnek, amelyekre építhetnek. Add, hogy szánjanak időt a szüleikre, kérdezgessék őket, segítsenek nekik, törekedjenek arra, hogy örömet szerezzenek nekik. Add, hogy növekedjenek bölcsességben és a szív jóságában!

Mennyei Atyánk! Segíts minden embert, hogy a szülő–gyermek kapcsolatot, ezt a mély és életadó szálat a te szándékod szerint élhesse, szeretetben, tiszteletben, megbocsátásban és jóakarattal! Szent Család, Jézus, Mária és József, legyetek ebben példaképeink és segítőink!

Mindenható, irgalmas Istenünk! Szerető Mennyei Atyánk! Neked ajánljuk egyházmegyénket, egyházközségünket, saját személyes életünket! Kérünk, küldd el a szeretet, az imádság és az egység Lelkét, hogy egyre jobban megismerjük szent Fiadat, Jézus Krisztust, mint Üdvözítőnket és Megváltónkat, és egyre jobban szeressünk téged.

Adj nekünk reményt és vágyakozást a megújulásra, hogy közösségben közelebb kerüljünk hozzád, és hűségesen teljesítsük akaratodat.

Szűz Mária, édesanyánk! Imádkozz érettünk, és vezess minket egyre közelebb szeretett Fiadhoz, Jézus Krisztushoz!