Még lehet jelentkezni középiskolások társadalomtudományi diáktáborába!

0
398

Csíkszentdomokoson augusztus 26. és szeptember 1. között zajlik a középiskolások számára meghirdetett Márton Áron Társadalomtudományi Diáktábor. Az egyhetes aktív pihenést műhelyfoglalkozások, viták, beszélgetések és gyalogtúra fémjelzik majd.

A szervezők várnak minden 15 és 17 év közötti fiatalt, akit érdekelnek a társadalomtudományok: a történelem, a helytörténet, a levéltárak működése,  a szerkesztői munka, a közösségszervezés, a művelődésszervezés,  a társadalomkutatás,  a kulturális örökség vagy a kommunikáció.  

A táborban olyan műhelymunkákra kerül sor, amelyek a résztvevők aktív jelenlétére épülnek, tapasztalt és fialal szakemberek irányításával. A jelenlévők ugyanakkor  megismerhetik Csíkszentdomokost és annak természeti környezetét, illetve gondolatindítóként Márton Áron püspök életét és máig ható eszmerendszerét.

A részvétel (a szállás, étkezés, foglalkozások és a gyalogtúra) ingyenes, a 200 kilométernél távolabbról érkezők számára az útiköltség 50%-át megtérítik.

A jelentkezőket esszéversenyen választják ki. Az írás beküldési ideje július 20.

A szöveges esszé minimum 2, maximum 5 oldalas (Word, 12-es betűméret) kell legyen, vagy lehet pályázni fotóesszével is, amely 5-10 saját felvételből kell álljon. A fotók kapcsán elvárás, hogy képezzenek sorozatot, legyen a sorozatnak és minden képnek is egyenként címe, fel kell tüntetni, hol és mikor készültek a képek. A fotóesszéhez kell írni egy minimum egyoldalas rövid leírást, bevezetőt, mely a témaválasztás indoklását is kell tartalmazza. Az esszé/fotesszé címét a jelentkező adja meg, azonban az alcím mindenképpen ez legyen: Fiatalok és közösségek egykor és ma.

A jelentkezéshez az esszét a pályázó saját e-mail-címéről kell beküldeni a martonaronzarandokkozpont@gmail.com  címre. A levélben fel kell tüntetni a jelentkező nevét, lakóhelyét, iskolája nevét és telefonszámát is.

A szervezők segítő kérdéseit, ötleteit és pályázatot érintő további kéréseit a Márton Áron Múzeum honlapján lehet elérni. További felmerülő kérdéseket a fent megadott e-mail-címen lehet feltenni.

Információ és fotó forrása: Márton Áron Múzeum