Madéfalvi énekesek a Régizene Fesztiválon

0
294

A Csíkszeredai Régizene Fesztivál idén július 13-21. között zajlik, vele párhuzamosan pedig július 14–19. között a XVI. Régizenei Nyári Egyetemet tartják. A Csíki Játékszínben ünnepélyes keretek között nyitották meg a fesztivált, a Musica Historica nyújtott remek koncertélményt, újdonságnak számító bordallal, asztali nótával és csúfolóval idézték fel a hajdani farsangok, névnapok, esküvők hangulatát. Zajlanak a műhelyek, bemutatók, gyermekfoglalkozások, és a szebbnél szebb koncertek.

A fesztivál idei témája az Ellentétek és Párhuzamok, amit a szervezők azért választottak, hogy a régizenén, a népzenén, a kortárs zenén, a hangos és a halk, a keleti és a nyugati, a vokális és az instrumentális zenén át, a női és a férfi zeneszerzők alkotásai révén jobban megértsük a jelen történéseit, hisz a világunk sok párhuzamot és ellentétet hordoz. A 20. század elejétől kezdve napjainkig a zenei életben újjáéledt és lüktet mindenféle zenei stílus, a fesztiválra ezekből merítettek és hoztak el újra az érdeklődőknek egy különleges válogatást.

A Csíkszeredai Régizene Fesztivál egyik legkedvesebb és legmeghatóbb programjával, a lelkes és angyalhangú gyermekekből álló Madéfalvi Schola, valamint a Lux Aurumque Kamarakórus különleges műsorával zárult a keddi nap, július 16-án a csíksomlyói kegytemplomban. Fotóriport. Fotók: Ádám Gyula, Erdély B. Előd, Szigeti Vajk István.

ITT bele is lehet hallgatni énekükbe.

Forrás: Csíkszeredai Régizene Fesztivál