Gyalogos zarándoklat Temesvárról Máriaradnára

0
266
Fotók: temesvári egyházmegye

A temesvári hívek zarándoklata Máriaradnára július 12-én, pénteken kezdődött. A zarándokok 9.30 órakor találkoztak a temesvári szalvatoriánus kolostor udvarán, a résztvevők a 10 órai szentmise után indultak útnak Máriaradna felé.

A zarándokok délután 1 óra körül Kisgyarmatpusztára érkeztek, ahol megebédeltek és lehetőségük volt megpihenni, mielőtt továbbindultak Felsőbencsek felé, ahol az éjszakáztak.

Szombaton a zarándokok Saroltavár/Charlottenburg felé indultak, ahol ebédeltek, imádkoztak és megpihentek. Este 8 órakor érkeztek meg a hosszú s fáradalmas út után Temesújfalura.

A zarándokok vasárnap kora reggel indultak útnak megtenni az utolsó szakaszt, hogy időben megérkezzenek a 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisére Máriaradnára, Nyugat-Románia legnagyobb római katolikus zarándokhelyére.

A vasárnapi szentmise után a csoport tagjai közös ebéden vettek részt, majd végigjárták a kegytemplom mögötti dombon lévő keresztutat.

Idén mintegy 70 személy ment gyalog Máriaradnára, köztük néhányan Németországból érkeztek, hogy részt vegyenek a temesvári hívek radnai zarándoklatán. A zarándokok összesen mintegy 68 kilométert tettek meg három nap alatt: pénteken 28 kilométert, szombaton 30 kilométert, vasárnap pedig 10 kilométert. Hála a jó Istennek, hogy mindenki szerencsésen járta meg az utat, s mindenkinek adott elegendő erőt megtenni ezt az utat.

Forrás: a temesvári egyházmegye sajtóirodája/Raluca Nelepcu (fordította: Sipos Enikő)