Gyermektáborok a váradi egyházmegyében

0
281

Nyár, vakáció, meleg, üdülés, és táborok. Erdély- és Partium-szerte azokon a plébániákon, ahol van erőforrás, összefogás, lelkesedés, hittanos- és gyermektáborok sorát szervezik. A váradi egyházmegye néhány táboráról mutatunk képriportot.

A székelyhídi gyermektábor több mint tíz éves múltra tekint vissza. A tartalmas kikapcsolódást nyújtó hittan tábor július 9-14. között zajlott érmelléki pedagógusok, önkéntesek és diákok közreműködésével a székelyhídi és környéki gyermekek számára. A tábort a Székelyhídi Római Katolikus Plébánia és Meleg Beáta hitoktató szervezte. A táborban a játékok és kézműves-foglalkozások mellett a helytörténeti értékekkel is megismertették a diákokat. Minderről számolnak be az alábbi képek. A tábor témája a barátság volt, a napoknak egy-egy szentírási barátság adott keretet. A napközis tábor minden napja szentmisével kezdődött, aztán kiscsoportos tevékenység, játék következett, majd ebéd után kézműves foglalkozásokon, illetve strandoláson vettek részt a gyerekek.

Szlovák gyerekek táboroztak Magyarpatakon július 8-12. között. A színes, jó hangulatú programokról mesélnek a képek.

A szerzetesek nyomában címen szervezték meg a margittai bibliatábort július 8-12. között zajlik. Több mint ötven gyermek vett részt a bibliatáborban, ahol volt közös éneklés, előadások, kincskeresés, kézműves-foglalkozások, tanulás, játék, örömteli együttlét.

Már az első nap sokat dolgoztak a résztvevők: beszélgettek, festettek, színeztek, új barátokat szereztek, de ami a legfontosabb, megismerkedtek a szerzetesekkel, ugyanis az idei bibliatáborban a szerzetesek nyomdokaiba léptek.

A tábor második napján Árpád-házi Szent Margitról tanultak, kincseket kerestek, kézműveskedtek, sokat nevettek és még fánkot is ettek.

A harmadik laza nap volt. De nem azért mert semmit nem csináltak, hanem azért, mert náluk jártak a lazaristák. Vass Csaba nem egyedül érkezett: Kiss Balázzsal és Gyarmati Noémivel mutatta be a vincés lelkiséget. Meglátogatta a táborozókat Böcskei László püspök.

Egy kis csoportmunka után gyermek mentőautót is láthattak és próbálhattak ki, és azt is, milyen benne liftezni.

A negyedik nap picit hosszabb volt, mint a többi, Kaplonyban jártak, felkeresték a ferences testvéreket. Gyertyát is díszítettek, énekeltek és egy finom ebéd után akadályversenyen vettek részt.

Az ötödik és egyben utolsó nap igencsak energikusan telt. Reggel szentmise, majd a nap további részében a sportcsarnokban ügyeskedtek, amolyan exatlon módra.

A margittai bibliatábor sikeréhez hozzájárultak az ifisek, segítők, fiatalok és a szülők, akik rengeteg időt és energiát fektettek bele. Különleges és emlékezetes volt az idei tábor!