A szatmári egyházmegye skapuláré társulatai találkoztak Nagykárolyban

0
272
Fotók: a szatmári egyházmegye honlapja

A szatmári egyházmegye skapuláré társulatainak képviselői és lelki vezetői találkoztak a nagykárolyi Kalazanci Szent József-templomban július 13-án. A találkozó a rózsafüzér közös elimádkozásával vette kezdetét, majd az egybegyűltek a Kármelhegyi Boldogasszony litániájával és skapuláré énekekkel köszöntötték az Égi Édesanyát.

A szentmisét Antku István nagykárolyi főesperes celebrálta. A szentmise bevezetőjében a főesperes-plébános üdvözölte az egybegyűlteket, és áldásos együttlétet, valamint lelki megújulást kívánt a jelenlévőknek. A szentbeszédet Pablo Perez Gutierrez nagykárolyi segédlelkész tartotta, aki a mélyebb Mária-tisztelet megélésére és a mindennapi harcok megvívására buzdította a híveket. Hangsúlyozta, hogy gyengeségeink ellenére is legyünk Isten kedves gyermekei, és hogy a felvett skapuláré emlékeztessen Jézus Krisztus követésére, ami mindennapos küzdelem és életprogram.

Az új tagok számára Borota Ottó börvelyi plébános, a szatmári egyházmegye skapuláré társulatainak lelki vezetője adta fel a skapulárét. A Kármel családja 12 új taggal gyarapodott Börvelyből, Kálmándról, Kaplonyból, Nagykárolyból, Szatmárról, Felsőbányáról és Nagyváradról.

A lelki vezető köszönetét fejezte ki a papok részvételéért, akik koncelebráltak a szentmisén és elkísérték skapuláré társulataikat. Név szerint köszöntötte Solomayer Sándort, a nagykárolyi Szentlélek-templom plébánosát, Bíró Norbert kálmándi plébánost, Bogdán István érmihályfalvi plébánost, és Elek OFM testvért a kaplonyi plébániáról.

A szentmise után a skapuláré társulatok képviselői beszámoltak az elmúlt év tevékenységeiről. A beszámolókat Nagybánya, Felsőbánya, Szatmár, Kaplony, Kálmánd, Mezőfény, Börvely, Nagykároly és Érmihályfalva képviselői tartották meg.

A rendezvény zárásaként a résztvevők közös agapén vettek részt, ahol kötetlen beszélgetésekre és tapasztalatcserére nyílt lehetőség. A következő találkozó időpontját is kitűzték: 2025. július 12-én Mezőfényen találkoznak ismét a skapuláré társulatok képviselői.

Forrás: a szatmári egyházmegye honlapja