Tizenhatodik éve zajlanak a Tükörkép táborok

0
233
Fotók: Szent Gellért Alapítvány

Közel 90 gyerek és fiatal vett részt a Szent Gellért Alapítvány Tükörkép táborában, melyet június végén és július első felében tartottak Szelterszen. Az idei tábor példaképe Boldog Gizella királyné volt, az ő életével foglalkoztak a táborozók, misztériumjátékkal eljátszották az életét és a kézműves foglalkozások is hozzá kapcsolódtak. Az eseményről Mag Katalin táborvezető személyes hangvételű beszámolóját olvashatják.

Idén már 16. éve, hogy zengett a Szeltersz völgye a Tükörkép táborainktól. „Krisztussal élj!” – kiabálta több mint 85 gyermek és kamasz két egymást követő héten (június 23. – július 6. között) tánc közben, melyet hagyományosan Nistor Zsuzsa önkéntes tanított be nekik.

Az idei Tükörkép táborunk példaképe Boldog Gizella volt. Gergely Tímea munkatársunk vezetésével kiscsoportokban foglalkoztak a gyermekek az első magyar királynénk életével, melyet György Ida hitoktató vezetésével esténként misztériumjátékban játszottak el.

A kézműves foglalkozások is kapcsolódtak Boldog Gizella tevékenységeihez, palást helyett saját neveiket hímezték a résztvevők, Filip Aletta és Tamás Mónika hozzáértő önkéntesek segítségével, a liturgikus tárgyak helyett pedig kiskanalakat díszítettek. Ebben segítségünkre volt Theil Emília hitoktató. Emíliával és segítőivel pólót is batikoltak, melyet magukra ölthettek a csoportképhez.

Hétfőnként a zetelaki 19 éves mozgássérült, Boros Róbert saját életének példájával bátorította mindkét tábor résztvevőit.

Ezen kívül túráztunk Márton Ernő vezetésével a hozzánk közel levő bányatelepi Boldog Gizella kápolnához, a traktorokat György Attila és Ferencz István munkatársaink vezették. Bár a telefonok otthon maradtak, profilt készítettek a csoportok Boldog Gizellának az általuk kitalált közösségi médiafelületeken. Ezen kívül a méta, a patakászás, a szituációs és csapatépítő játékok, a buli, a tábortűz, a közös étkezés, a „mennyország” és persze a szabadidős tevékenységektől volt igazán táboros a hangulat.

A második táborban a kamaszok „ifiztek” Theil Emília hitoktatóval és segítőivel, és a késő esti bandázás előtt megtapasztalták, hogy „menő” rózsafűzért imádkozni. Ahogy a reggeli és esti imák keretet adtak a napoknak, úgy a záró igeliturgia és szentmise adott keretet a hétnek, melyért hálásak vagyunk Szűcs Imre pálos testvérnek, Kovács Péter pálos jelöltnek és Farkas László plébánosnak. Köszönjük a kicsi segítők (Ferencz Anita, Mihály Ágota, György Mátyás és Ambrus Jani) munkáját!

Mag Katalin táborvezető, Szent Gellért Alapítvány