A Srí Lanka-i katolikus közösség tagjaival ünnepeltek szentmisét Aradon

0
303
Srí Lanka-i hívek Aradon. Fotók: a temesvári egyházmegye honlapja

A Srí Lanka-i katolikus közösség tagjai számára szentmisét mutattak be július 7-én, vasárnap az arad-ségai plébániatemplomban és a temesvári Szent György-székesegyházban. A liturgia Arad-Ségán 9.30-kor, a Szent György-székesegyházban 17 órakor kezdődött. A szentmisét szingaléz nyelven Dominiyan Francis Fernando lelkipásztor mutatta be. Az arad-ségai liturgiáról Király Árpád főesperes, plébános beszámolóját olvashatják.

Vasárnap, július 7-én, a Srí Lanka-i római katolikus vendégmunkások számára ünnepi szentmisét mutatott be Dominiyan Francis missziós lelkikpásztor, aki Srí Lanka-i származású, de jelenleg Olaszországban végzi a tanulmányait. Öt Sri Lanka-i személlyel érkezett, akik orgonáltak, énekeltek és lelkesítették az aradi vendégmunkásokat.

A Srí Lanka-i hívek Arad város egész területéről érkeztek és megtöltötték a templomunkat. Több mint száz személy vett részt az ünnepi szentmisén, ahol együtt örültek, énekeltek és a szentmisét nagy áhítattal élték át, könnyes szemmel hallgatták szavait, anyanyelvükön.

Szívesen adtunk otthont templomunkban a Srí Lanka-i testvéreinknek, mivel Jézus szeretete nem ismer határokat, sem pedig nyelveket. Öröm számunkra, hogy ez az út folytatódni fog, mivel Dominiyan Francis közölte, hogy a tervei szerint karácsonykor két napot fog Aradon tölteni a hívek körében.

Az arad-ségai hívek közül néhányan szívesen és imádságos lelkülettel vettek részt a szentmisén és templomunk gondnoka nagyon szépen fogalmazott, amikor azt mondta, hogy annak ellenére, ha nem értettük a nyelvet, mégis átéreztük az örömet, amellyel a hívek részt vettek a szentmisén.

Krisztus szeretete sürget minket, vállaljuk közösen a nyitottságot, befogadást és a tanúségtevést.

Forrás: Király Árpád főesperes-plébános/a temesvári egyházmegye honlapja