Tízéves a nagyváradi Szent Erzsébet Idősek Otthona

0
291

A nagyváradi Szent Erzsébet Idősek Otthona létrejöttének tizedik évfordulóját ünnepelték július 9-én, kedden. Az évforduló alkalmából Böcskei László római katolikus megyés püspök mutatott be ünnepi szentmisét az otthon kápolnájában, koncelebrált Rajna József kanonok, a Caritas főigazgatója, valamint Májernyik Mihály Szentjobbról és Kiss Albert Biharról, akik annak idején a Caritas létrejötténél is bábáskodtak, és Vakon Zsolt püspöki titkár.

,,A szeretetszolgálat segít abban, hogy Jézus Krisztus tanításai ne csak szavak legyenek, hanem megnyilvánuljanak a mindennapi életünkben. Egyházmegyénk Caritas-szervezete a kéz, amelyik megóv és megtart” — emlékeztetett prédikációjában a megyés püspök.

Rajna József háláját fejezte ki a püspök úrnak, amiért a Caritasra bízta ezt a szolgálatot, valamint a munkatársaknak akik önfeláldozóan és nagy szakértelemmel végzik a feladatukat, emellett köszönetet mondott a bentlakóknak is a bizalomért, hogy a Caritas gondozásában kívánják tölteni életük alkonyát. Az idei év egyébként többszörös ünnep a Caritas életében, hiszen a tasnádi részleg 25 éves, a margittai Szent Antal-otthon pedig tízéves évfordulóját ünnepli. ,,A munkánk folyamán gyakran érezzük az isteni áldást” — hangsúlyozta Rajna József.

Nagy Andrea, a Szent Erzsébet Idősek Otthona vezetője egykori kollégája, Haier Emma munkáját méltatta, akivel közösen indították be az intézményt, amely azóta az idősgondozás etalonjává vált az egyházmegyében. ,,Megtiszteltetés, hogy önökért dolgozhatunk nap mint nap, öröm önöket szolgálni” — mondta a lakóknak, majd a munkatársainak mondott köszönetet az odaadó szolgálatért, valamint a püspöknek és Rajna Józsefnek, amiért rájuk bízták az otthon működtetésének feladatát.

Kép és szöveg: Caritas Catolica