,,Legyetek derűsek, imádkozzatok szüntelenül, adjatok hálát mindenért.“ Megtartották a kolozsvári Szent Mihály-plébánia hittantáborát

0
723

A szelterszfürdői Boldog Özséb Ifjúsági Ház és udvara adott otthont idén a kolozsvári Szent Mihály-plébánia hittantáborának. Július 1-5. között negyvenhét gyermek vett részt a programon, ami a lelki feltöltődés mellett közösségépítő jellegű is volt. Az alábbiakban két résztvevő beszámolóját olvashatják. 


Először 2017-ben, 7 évesen vettem részt ebben a gyönyörű táborban, amit évente megrendez a Szent Mihály-plébánia. Az első években még a legkisebbek közé tartoztam, de mostmár én vagyok az egyike a legnagyobbaknak, akik egyrészt a kicsiknek, másrészt a szervezőknek is segítséget nyújtanak. Ez a tábor arról szól, hogy közelebb kerülünk Istenhez és egymáshoz, dalos és szórakoztató programok által. Nem nevezném hétköznapi tábornak, hiszen annyi szép és szívmelengető dolgot tanulnak és tapasztalnak meg a résztvevők, mint sehol máshol.

Ebben az évben különösen élménydús, izgalmas tevékenységeken vettünk részt. Volt akadályverseny, agyagozás, nemezelés, kincskeresés, éneklés gitárkísérettel, szentségimádás és még moldvai néptáncokkal is díszíthettük napjainkat. Számomra különösen tetszett a látogatásunk a csíksomlyói kegytemplomba, ahol megtekintettük a templom kriptáját és Szűz Mária kegyszobrot. A templomban részt vehettünk egy szentmisén is és imádkozhattunk szeretteinkért.

A szervezők minden évben csodálatos programokkal színesítik a táborban töltött napjainkat és minden évben várom, hogy mikor jön el az a nap, amikor végre megint ott lehetek a többiekkel és találkozhatok Istennel, a tábor keretén belül is.

Bartha Péter 13 éves hittanos beszámolója

A Szent Mihály-plébánián a vallástáborok már szokássá váltak. 2017-ben volt az első,  amin én is részt vettem, és azóta minden évben elmegyek a táborba, amit a plébánia szervez. Ebben az évben is hasonlóan tettem, és részt vettem a Szelterszfürdőn megszervezett táborban.

Hétfő reggel 10-kor indultunk egy hosszú útra. A táborhely felé vezető úton megálltunk és megnéztünk egy bogárkiállítást, pihentünk egy kicsit, barátkoztunk, ismerkedtünk. Szálláshoz érkezve már szinte összeszokott csapatként vártuk a minden évben izgalmas programokat. Sok tevekénység volt, és kellemesen telt együtt az idő. A kedvenc tevékenységeim az akadályverseny, az agyagozás, a nemezelés és a moldvai néptánc voltak. Szerdán meglátogattuk a csíksomlyói kegytemplomot, ahol a templom kriptáját és Szűz Mária kegyszobrát tekintettük meg. Ebben a templomban szentmisén is részt vettünk, ahol családjainkért, barátainkért és szeretteinkért imádkozhattunk.

Köszönjük szépen a szervezőknek, hogy minden évben más-más tevékenységeket és feladatokat találnak ki. Alig várom, hogy jövőre újra mehessek ebbe a gyönyörű táborba, ahol a többiekkel és Istennel találkozhatok! 

Demeter Evelyn-Diana 16 éves hittanos beszámolója

A tábor szervezője, a kolozsvári Szent Mihály-plébánia köszönetét fejezi ki támogatóinak, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek és a Communitas Alapítványnak.