A marosvásárhelyi állatkertbe látogattak az erdőszentgyörgyi és bözödi gyerekek

0
277

A marosvásárhelyi állatkertbe látogattak a Gyulafehérvári Caritas gondozásában lévő erdőszentgyörgyi és bözödi gyerekek, akik a szeretetszolgálat erdőszentgyörgyi nappali foglalkoztatóközpontjának rendszeres látogatói. Az alábbiakban Krisán Emőke szociálpedagógus saját hangú beszámolója olvasható.

Az erdőszentgyörgyi nappali foglalkoztatóközpont gyerekeivel és a bözödi gyerekekkel közösen kirándulni voltunk Marosvásárhelyen július 2-án. Miután megérkeztünk, a tízórai elfogyasztása után azonnal az állatkert fele vettük az irányt. A gyerekek nagy izgalommal járták végig az állatkertet, ugyanis volt köztük olyan is, aki még sosem járt ott. Minden állatra rácsodálkoztunk, elbeszélgettük a tulajdonságaikról, és persze azt is megbeszéltük, miért olyan érdekesek, miért tetszenek nekünk. Némelyikük egész közel jött a kerthez, és szívesen fogadta a pici kezek simogatását. A csoport kedvence egyöntetűen a gyűrűsfarkú maki lett, aki narancsot majszolt éppen akkor, amikor odaértünk, és cukiságával elvarázsolt mindenkit.

Az állatkert után a játszótérre siettünk, ahol megebédeltünk, és jöhetett a játék. A gyerekek nagyon élvezték a hatalmas játszótér nyújtotta lehetőségeket, ugyanis mindent kipróbáltak, amit csak lehetett. Megtelt a tér hangos kacagással, zsibongással, izgalommal és jókedvvel.

Mindezek után, autóbusz jött értünk, és átvitt a moziba, ahol az Agymanók 2 című animációs filmet nézhettük meg, ráadásul 3D-ben. A gyerekek nagyon élvezték a mesét, a széles vásznat, a hangrendszert, a kényelmes székeket, és nem utolsósorban a 3D-s szemüvegeket, amiket még hazafele a buszon is viseltek.

Nagyon tartalmas napot zártunk, köszönjük mindazoknak, akik támogattak ebben. Egy életre szóló élményt szereztek a gyerekeknek, amelyet ők tovább vihetnek magukkal az emlékeikben.

Krisán Emőke / Gyulafehérvári Caritas