Akik az Úrban bíznak, nem fáradnak ki

0
137

Július 1-3 között tartották a Zsil-völgyi gyermekek táborát: közös imádság és játék, túrázás és jókedv, vidám és értékes pillanatok maradnak emlékként minden résztvevő lelkében.

Július 1-3. között nyári tábort szerveztünk a gyerekeknek a Groapa Seacă Panzióban. A tábor mottója a következő volt: ,,Akik az Úrban bíznak, új erőre kapnak, szárnyra kelnek, mint a sasok. Futnak, de nem fáradnak ki, járnak-kelnek, de nem lankadnak el” (Iz 40,31, az idei országos ifjúsági találkozó mottója). Ez inspirálónak és nagyon igaznak bizonyult, a gyerekek gond nélkül teljesítették a 10 kilométeres távot kedden. (Nyilván többször elhangzott a ,,jaj… mikor érünk már oda?” kérdés, de senkit sem kellett ölbe venni.)

A tábor témája éppen az út volt: utakról, ösvényekről, de az élet útjáról is beszéltünk, a sarkalatos erényekből kiindulva.

A tábor megszervezéséhez a magyar kormánytól kaptunk támogatást, a Zsil-völgyi római katolikus egyházközségek is hozzájárultak, amit a gyerekek nevében is köszönünk.

A közös imádság pillanatai, a játékok, a túrázás, az öröm és a gyerekek jókedve mindannyiunk számára értékes emlék marad! Köszönjük Bordeuș Carinának, Gurka Beának és Poroabă Nicușor Bordeușnak a rájuk szánt időt, a programok kidolgozásában felajánlott segítséget, és mindannyian szívből köszönjük azt a különleges kedvességet, amellyel Rîbu Romică várt és kísért minket a három nap alatt. Deo gratias!

Forrás és fotó: a petrozsényi plébánia Facebook-oldala

MEGOSZTÁS