Jelentkezz önkéntesnek a torontói Szent Erzsébet-plébániára!

0
98

A torontói Szent Erzsébet-plébánia az emigráció legnagyobb katolikus közössége, hétvégente mintegy háromszáz hívő jár szentmisére, és ezen felül itt van az emigráció legnagyobb hétvégi magyar iskolája (óvodától érettségiig), komoly néptánccsoport és cserkészélet is működik. Ebbe a dinamikus közösségbe, az élő plébániára és az itt működő komoly kulturális életbe való bekapcsolódásra keresnek férfi önkéntest a Kőrösi Csoma Sándor Programon keresztül – adta hírül a jezsuita.hu.

Olyan személyt várnak a 2024 szeptembere és 2025 júniusa közötti időszakra, aki elkötelezett keresztény, komoly komoly ifjúsági vezetői tapasztalattal bír (cserkész, hittanos, iskolai életben); önálló életvitelre képes (azaz önállósodott a középiskola után); nagy előny az angol nyelv használata; és a fent jelzett kilenc hónapon keresztül tud szolgálatot vállalni.

Az önkéntes feladata az fjúsági munka (pl. cserkészet, hittan, hétvégi iskola, ifjúsági zenekar, sport), közösségi programok szervezése különböző korosztályok számára, illetve az irodai és technikai besegítés (közösségi média, miseközvetítés, könyvtár-katalogizálás stb.).

Előnyt jelent, ha a jelölt már szerzett tapasztalatot katolikus ifjúsági közösségben, rendelkezik felsőfokú végzettséggel (főként pedagógiai szakirányú képzéssel), illetve ha tud angolul.

A torontói közösségben az önkéntes sokoldalú, érdekes, dinamikus tapasztalatot szerezhet. Ösztöndíjat kap a Kőrösi Csoma Sándor Program pályázatán keresztül. A munkához felkészítő képzést követően láthat hozzá, és tevékenység alatt elsajátíthatja vagy elmélyítheti az ignáci szellemiséget. Emellett természetesen az angolnyelv-tudását is csiszolhatja az, aki önkéntesként fog a plébániára érkezni.

Jelentkezni az online jelentkezési felület  kitöltésével lehetséges, illetve a forrai.tamas@gmail.hu címre elküldött önéletrajzzal, motivációs levéllel és két ajánlólevéllel lehetséges július hatodikáig.

Minden további információ megtalálható a jezsuiták honlapján.

Forrás és fotó: Jezsuita.hu