Erdélybe érkezik a Ferences Család Királynőjének ikonja

0
271
Illusztráció. (Fotó: Ferencesek.hu)

A Ferences Család Királynőjének ikonja (latinul: Regina Familiæ Franciscanæ) 2018-ban Litvániában készült, a harmadik Európai OFS (Ferences Világi Rend) és YouFra (Ferences Ifjúság) Kongresszusra való felkészülés idejében, amelynek jelmondata volt: „Aki hisz bennem, belsejéből élő víz folyói fakadnak” (Jn 7, 38). A ferences család királynőjének ikonját 2018. március 17-én Medininkaiban (Litvánia) szentelték meg, és ekkor kezdte el zarándokútját Európában az OFS és YouFra közösségek körében.

A Ferences Világi Rend (FVR) Országos Tanácsának szervezében kerül sor a Ferences Család Királynője ikon erdélyi zarándolatára. Júliusban a Csíksomlyói Szűz Mária Regió helyi közösségei körében zarándokol az ikon, az első állomás Kolozsvár, a Havas Boldogasszony ferences templom és kolostor, itt fogadja július 2-án a 18 órás szentmise keretén belül a kolozsvári ferences világi rendi közösség. További állomásai Vajdahunyad, Dés, Marosvásárhely, Gyergyószárhegy, Székelyudvarhely, Csíksomlyó, Sepsiszentgyörgy, Brassó. Az augusztusi hónap folyamán a Páduai Szent Antal Régió közösségeiben folytatja zarándoklatát az ikon.

Az ikon zarándokútjának küldetése, hogy eljusson az összes ferences világi rendi helyi közösséghez, ferences szerzetesközösségekhez, illetve ferences plébániákra.

Ferences Világi Rend