A megújulás útján gurul az idei Ferences Biciklitúra

0
385
A 2023-as FerBiT

A megújulni vágyó, a természet közelségét szerető biciklisek jelentkezését várják a 17. Ferences Biciklitúra (FerBiT) szervezői. Július 15-ig lehet jelentkezni a július 23–28. között a Hidegség és Csíksomlyó között megtartott nem mindennapi zarándoklatra. A biciklitúra idei mottója: „Újuljatok meg!” (Ef 4,23–24).

Olyanok jelentkezését várják, akik betöltötték a 14. életévüket és a többnyire hegyi útszakaszhoz megfelelő túra- vagy hegyikerékpárral tudnak útnak indulni. Akik olyan biciklis közösséghez szeretnének tartozni, ahol a hit, Isten, a másik ember, a teremtett világ különös hangsúllyal bír és meg szeretnék tapasztalni a közösség összetartó erejét, azok csatlakozzanak a nem mindennapi zarándoklathoz. A természet közelsége garantált. A testi program egyben lelki táplálékot is jelent, a zarándoklat lehetőséget nyújt a mottó jegyében azok számára, akik szeretnének megújulni az életükben, Istennel és embertársaikkal való kapcsolataikban, miközben átértékelhetik istenhitüket, megtapasztalhatják a közösség erejét és a teremtett világ szépségét.

Az idei FerBiT útvonala: Hidegség – Csángó és Fatányéros Panzió – Gyimesfelsőlok – Bükkloka – Piposz tanya – Motorforduló – Kóstelek – Ágas – Káronta – Csobányos – Aklos – Úzvölgye – Gyürke – Csinód – Csíkszentmárton – Csíkszentlélek – Csíksomlyó.

A túra tervezett programja a következő:

július 23., kedd – gyülekező Hidegségen 14–15 óra között, utána ráhangoló a 17. Ferences Biciklitúrára;
július 24., szerdai útvonal: Hidegség – Gyimesfelsőlok – Piposz Tanya – Kóstelek;
július 25., csütörtökön estére érkezés Károntára (Carunta), a halastavakhoz;
július 26., pénteken este érkezés Úzvölgyébe;
július 27-én az esti órákban érkezés Csíksomlyóra.

A FerBiT 17 éve van úton, eddigi megtett útjaik közt szerepelt Székelyföld szinte minden szeglete, Csínód, Kóstelek, Csobányos, Úzvölgye, a székelyföldi városok, de voltak már Partiumban, Máriazellben, Lourdesban, Fatimában, Rómában… Hol kisebb, hol nagyobb létszámmal 15 európai országot betekertek az évek során.