Hitvallást és hűségesküt tettek az áldozópap-jelöltek Gyulafehérváron

0
347
Fotók: Kováts Álmos Botond/SIS

Szent Iréneusz püspök és vértanú főegyházmegyei emléknapján, június 26-án, szerdán a papnevelő intézet kápolnájában ünnepelt reggeli közösségi szentmise keretében tette le a hitvallást és a hűségesküt a főegyházmegye öt áldozópap-jelöltje Kovács Gergely érsek jelenlétében.

A hitvallás szavaival az áldozópap-jelöltek elkötelezték magukat az egyház tanításának hűséges hirdetésére, megtartására és betartatására. Kovács Gergely érsek június 29-én, Szent Péter és Szent Pál apostolfejedelmek ünnepén a 11 órától kezdődő szentmise keretében szenteli pappá a csíkmadarasi Czirják Ottó, a gyergyószárhegyi Ferencz Egon József, a kézdimartonosi Hosszu Norbert Lajos, a gyimesközéploki Kajtár Zsolt László és a deményházi Nagy Ferenc diakónusokat.

Imádkozzunk a szentelendőkért!

Úr Jézus Krisztus, az Atyának Fia, örök Főpap, te hívtad őket szolgálatodba. Te szóltál hozzájuk: Kövess engem! Saját papságoddal akarod megajándékozni őket. Kérünk téged, add nekik Szentlelkedet, hogy igazi papi emberekké legyenek. Add, hogy legyenek vidámak és bátrak. Adj nekik jósággal, önzetlenséggel, alázattal teli szívet. Legyenek józanok és éberek, egyenesek és fegyelmezettek, kitartók és dolgosak, szerények és nagylelkűek. Adj nekik nagy szeretetet irántad. Te élj bennük, légy szívük középpontja és életük egyedüli törvénye. Veled és benned imádkozzanak. Jézus, örök pap, Isten könyörülete, emberré lett szeretete, bíránk és életünk Ura: te hívtad el őket. És te nem bánod meg adományaidat: minden szavad igen. Add, hogy szolgáid nyitott szívvel kövessék parancsolataidat, hogy kezüket az ekére tegyék, és ne nézzenek hátra, hogy a te erődben célhoz érjenek, rád találjanak, és mint papok szolgálhassanak. Hálából pedig szívüket adják neked és mindazokat a lelkeket, akiket örök szereteted országába juttatnak. Ámen.

Forrás: Seminarium Incarnatæ Sapientiæ