Együtt a hit útján

0
128

Böcskei László váradi püspök fogadta az egyházmegye azon diákjait, akik április 24-26. között Kézdivásárhelyen részt vettek az országos hittanolimpián.

„Jézus hisz benned, és mindig arra hív, hogy csapatjátékos legyél.“ (Ferenc pápa szavai a fiatalokhoz)

Június 19-én, szerdán, Böcskei László megyés püspök a püspöki palotában fogadta a nagyváradi egyházmegye azon fiataljait, akik április 24-26. között részt vettek a magyar nyelvű római katolikus országos hittanolimpián.

A diákok felkészítő tanáraik kíséretében érkeztek Nagyváradra, és egy kötetlen beszélgetés keretében számoltak be élményeikről. Az olimpián mintegy 20 nagyváradi egyházmegyés, többek között magyarpataki, margittai, kárásztelki és nagyváradi fiatal mérte össze tudását Kézdivásárhelyen. A versenyen 12 megye 156 diákja vett részt.

Böcskei László megyéspüspök úgy fogalmazott: jó Isten közelségét megtapasztalni és megosztani ezt az örömet egymással, jó a hit útján járni. Az olimpikonok kérdéseket tehettek fel a püspöknek, ezt követően betekintést nyertek az egyházművészeti gyűjteménybe, majd a püspöki kápolnában imádkoztak közösen a főpásztorral.

Nagyváradi egyházmegye

Fotó: Ciucur-Losonczi Antonius