Szentmise és körmenet a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére

0
225

1917. május 13-án egy Cova da Iria, azaz a Béke völgye nevű helyen, a portugáliai Fatima közelében három pásztorgyermek egy asszonyt pillantott meg, aki ragyogóbb volt, mint a nap. Az asszony imádságra buzdította a gyerekeket, és arra kérte őket, hogy minden hónap 13-án jöjjenek el Cova da Iriába.

A Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésének emlékére 2024. június 13-án, csütörtökön rózsafüzért mondtak és szentmisét tartottak a nagyváradi székesegyházban, ezt követően pedig körmenetre került sor a Szent Szűz szobrával a püspöki palota kertjében.
A szentmise főcelebránsa Böcskei László megyés püspök volt.

Köszöntőbeszédében azt mondta: a mai nap az, amikor a Szűzanyát köszöntve közelebb kerülünk az Úr Jézushoz és felismerjük Isten útját életünkben, hiszen nekünk az a feladatunk hogy Isten útját kövessük és így haladjunk céljaink felé.
Ebben nem vagyunk egyedül, ott vannak a mi égi segítőink, a boldogságos Szűzanya, de ott vannak a szentjeink is, például Páduai Szent Antal, akit úgyszintén ezen a napon ünnepelünk. A főpásztor a Szűzanya közbenjárását kérte, hogy legyen béke a hívek lelkében, otthonaikban, legyen béke a világban és hogy mindenki helyt tudjon állni a kihívásokkal szemben: kérjük, hogy Isten az ő kiválasztottja, a boldogságos Szűzanya közbenjárására tekintsen le reánk és adja meg azokat a kegyelmeket, amelyre szükségünk van, hogy a reménynek, az örömhírnek a kisugárzói legyünk. Isten mindig hív és megerősít bennünket, ő az, akire hivatkozva mindig helyt tudunk állni — mondta Böcskei László nagyváradi megyés püspök.

Kép és szöveg: nagyváradi egyházmegye

MEGOSZTÁS