A tartalmasabb emberiesség iskolája – képzés családok számára

0
146
Fotó: a temesvári egyházmegye honlapja

A Schönstatti Márianővérek temesvári közösségi házában június 7-én és 8-án tartották a családanimátorok képzésének harmadik találkozóját.

A rendezvényt Macedon Hiticaș plébános nyitotta meg A család a tartalmasabb emberiesség iskolája, Gaudium et spes 52. sz. című előadással. Ezt egy óra szentségimádás követte Piry Radulov vingai plébánossal.

A szentségimádás alatt a Radulov házaspár szeretetfogadalmat kötött Szűz Máriával, a Schönstatti Háromszor Csodálatos Anyával, és megújították házassági fogadalmukat. Ezzel a tettükkel a házastársak arra kérték a Szűzanyát, hogy lakjon otthonukban, vezesse családjukat és nevelje őket az életszentségre. Egyúttal munkatársai lettek egy nemzetközi hálózatnak, amelyben sok család segíti egymást a Szűzanyához intézett imáikkal és felajánlásaikkal.

Másnap délelőtt egy interaktív programot tartottak a konfliktuskezelés témakörében, ahol a házastársak különböző játékokon keresztül megvitatták, megtanulták és átgondolták a különböző konfliktushelyzeteket és azok megoldását. Ezt követően a családoknak ismét lehetőségük volt közösen készülni a szentmisére, amelyet Marin Matieș plébános celebrált. A tanfolyam résztvevőinek előadást tartott a Názáreti Szent Család témában, kiemelve a család három pillérét az ő példájukon keresztül: közös ima és hit, szerepek a családban, szeretet és szenvedés. A nap folyamán ismét lehetőség nyílt a hallott témák párban és közösségben való megbeszélésére.

A gyermekeknek külön programjuk volt. Nagyon köszönjük Kászoni M. Emese nővérnek a velük való foglalkozásokat, és hálásak vagyunk a két hölgynek, akik főztek nekünk. A következő találkozóra október 27–29-én kerül sor magyar nyelven.

Forrás: Tari M. Böbe nővér/a temesvári egyházmegye honlapja/www.profamiliatm.ro

MEGOSZTÁS