A Györgyfalvi negyedi római katolikus közösség kettős ünnepe

0
273

Mária Szeplőtelen Szent Szíve emléknapján, június 8-án ünnepelte a kolozsvári Györgyfalvi negyedi (Jobbágy/Arieșului utcai) egyházközség a templombúcsút. Az eseménynek külön jelentőséget adott, hogy az ünnepi szentmisén megemlékeztek ezen istenháza felszentelésének 90. évfordulójáról.

Ebből az alkalomból a búcsús szentmise elején Vizi Zakariás esperes-plébános az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány igazgatótanácsának elnöke egy rövidfilm segítségével mutatta be a templom történetét. A kettős ünneplésre az egyházközség plébánosa meghívta az elmúlt időszakban itt szolgáló papokat is.  

A legszentebb áldozat főcelebránsa László Attila főesperes-plébános volt, akivel együtt misézett Lukács Imre-Róbert általános érseki helynök, teológiai tanár, bírósági helynök, Nóda Mózes és Holló László habilitált egyetemi professzorok; Orbán Szabolcs ferences szerzetes, egyetemi adjunktus; Jakab Gábor pápai káplán, kerekdombi; Székely Dénes kanonok, kolozsvár-monostori; Ferencz Antal kolozsvár-szentpéteri; Balla Árpád (a papi szenátus tagja, a Státus-Alapítvány alelnöke) szászrégeni; Kovács Árpád kisbácsi; Szőcs Csaba szászfenesi, Keresztes Olivér kolozsi plébános és nem utolsósorban Sánta Pál és Baróti László, akik az idők folyamán részt vettek  a közösség építésében. Asszisztált Lázár Hunor gyakorlati éves kispap és Srádi Benjamin ferences testvér, házfőnök.

Ünnepi homíliát Balázs Barnabás diakónus mondott. A szentmise végén Vízi Zakariás díszoklevélben részesítette az egyháztanácsosokat és azokat a híveket, akik közvetlen munkatársaként különlegesen kitűntek a tennivalók megoldásában.

Kép és szöveg: Fodor György